Last news in Fakti

29 Април, 2015 10:34 805 0

"Фронтекс"не смогва да провери всички имигранти, които влизат в ЕС

  • фронтекс-
  • ес-
  • имигранти

Граничните експерти, които са разположени по южната граница на ЕС ще останат там няколко месеца

"Фронтекс"не смогва да провери всички имигранти, които влизат в ЕС - 1
Снимка АП/БТА

Агенцията на Европейския съюз за охрана на външните граници "Фронтекс" обяви, че агентите й са толкова заети, заради рекордния брой мигранти, които влизат в ЕС, че не успяват да ги подложат на проверка, преди да проникнат в територията на Съюза, пише АП.

В своя анализ за миграция за 2015 г. "Фронтекс" съобщава, че ресурсите й са съсредоточени върху "незабавната грижа за имигрантите, а не върху прверката или получаването на информация относно основните им характеристики като националност".

"Веднъж спасени, тези имигранти "продължават пътуването си към други страни-членки", съобщи агенцията.. А липсата на информация за това какви хора пътуват из ЕС е риск за неговата сигурност, констатира "Фронтекс".

Лидерите на ЕС миналата седмица обещаха да удвоят броя на корабите и хеликоптерите, които патрулират в Южното Средиземноморие.

Миналата година са регистрирани 280 хиляди нелегални пресичания на границите на Европейския съюз. Над 170 хиляди от тези мигранти са преплавали Средиземно море, като са тръгнали главно от Либия, коментира АП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА