Last news in Fakti

7 Юли, 2016 17:09 2 084 0

Извадиха 217 тела от потънал край Италия кораб с бежанци

  • италия-
  • бежанци-
  • потънал кораб-
  • средиземно море-
  • имигранти

Натовареният с имигранти кораб потъна край бреговете на Либия миналата година

Извадиха 217 тела от потънал край Италия кораб с бежанци - 1
Снимка АП/БТА

Властите в Италия извадиха 217 тела от останките на кораба, който през април 2015 г. потъна в Средиземно море, заявиха в четвъртък представители на военноморските сили, цитирани от Ройтерс.

В инцидента, който бе определен като една от най-ужасните трагедии с имигранти, опитващи се да достигнат Европа по море, загинаха около 500 души. Корабът потъна на около 135 км. северно от бреговете на Либия, от където бе отплавал.

Трагедията се превърна в спусъка, който принуди ЕС да увеличи броя на спасителните операции в Средиземно море, припомня АП.

Корабът бе повдигнат от морското дъно и откаран във военноморска база в югоизточна Сицилия миналата седмица. Там екип от 150 специалисти и доброволци от италианските ВМС, противопожарната служба в страната, Червения кръст и съдебно медицински екип от университета в Милано, са работили денонощно, за да извадят телата от кораба и след това да ги проучат.

Били са извършени аутопсии на 52 от жертвите, а патолозите и местната прокуратура са започнали да изготвят доклади за инцидента на база на своите констатации.

Според статистиките, през 2015 г., най-малко 3 770 души са намерили смъртта си в Средиземно море, като по-голямата част от тях са се удавили.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: