Last news in Fakti

4 Май, 2015 11:47 697 3

Над 5800 имигранти спасени през уикенда

  • имигранти-
  • спасени-
  • уикенд-
  • средиземно море

Проведени са 17 спасителни акции от френски и италиански кораби

Над 5800 имигранти спасени през уикенда - 1
Снимка: БТА/Xinhua

Над 5800 имигранти са били спасени във водите край либийския бряг през уикенда , съобщиха от  италианската брегова охрана, цитирана от Би Би Си. Открити са 10 мъртви тела.

Те са били прибрани при 17 паралелни операции на френски и италиански кораби. Един от италианските кораби е акостирал на бреговете на Сицилия през днешния ден с близо 900 имигранти на борда.

Поне 1750 души – имигранти загинаха от началото на 2015 г.  Това е увеличение с над 20 пъти в сравнение със същия период през 2014 г. Броят на хората, които са били спасени през този уикенд най-вероятно ще продължава да нараства. Най-много имигранти през тази година бяха спасени в периода между 12 и 13-ти април. Тогава спасени бяха 6500 души.

Много повече имигранти се очаква да опитат да прекосят Средиземно море през следващите дни, тъй като трафикантите  на хора се възползват от спокойното време. На извънредна среща през миналия месец лидерите в ЕС заявиха, че ще утроят средствата за спасителни операции в Средиземно море.  Те дори заплашиха, че са възможни военни удари срещу групите за трафик на хора. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    1 0 Отговор
    Терористите от сащ демонизираха кадафи и саддам за да съсипят страните със светско управление и да залеят Европа с ислямисти.

    С една дума световен терорист е сащ. Империя на злото и люлка на тероризма.
  • 2 ррррт

    1 0 Отговор
    ,,спасени,, ехехе трябва да се радваме .. на ден по 2 000 негр и заливат европа з амесец това са 60 000 за година 800 000 само от лапедуза...ало ..европа се ислямизира недейте спа ,, не ми поднасяйте подобни новини с такив аетикети за спасение ... отцепван е на морските граници и по суша докато още има бели хора тука .... толкова бели деца не се раждат в европа колкото прииждат от африка ...
  • 3 Някой

    1 0 Отговор
    Когото хванат обратно в Африка.Какви са тези глупости да ги вкарват в Европа.Тълпи от неграмотни хора които търсят лесен живот на гърба на работещите европейци.
    Тотално трябва да се преосмисли политиката,брюкселските бюрократи да си размърдат задните части и да мислят за интересите на данъкоплатците които ги хранят,а не как да увеличават популацията на маймуняци.Те и без тяхна помощ добре се размножават.
Новини по държави: