Last news in Fakti

12 Май, 2015 15:46 1 227 3

Графити на сепаратистите от АОК се появиха в Ниш

  • аок-
  • ниш-
  • албанци-
  • екстремисти-
  • куманово

Полицията разследва инцидента. Проникналите в Куманово терористи също носеха емблеми на АОК

Графити във възхвала на албанските сепаратисти от Армията за освобождение на Косово (АОК) се появиха в сръбския град Ниш.

Надписите са били изписани в района на жп гарата и на изходите на града. Сръбската телевизия предполага, че те са били изписани през изминалата нощ.

Полицията разследва инцидента. Проникналите в Куманово терористи също носеха емблеми на АОК, припомня Б92.

И в Кралево, преди три дни се появи на стената на сграда графитите АОК.

Сръбският премиер Александър Вучич заяви, че неговата страна не се намесва във вътрешните работи на съседните държави, но е готова да брани и защитава сигурността на границите й и гражданите си.

Коментарът на Александър Вучич дойде само няколко часа след като от сръбското военно разузнаване съобщиха, че са предупредили властите в Македония за опасността от терористично нападение, но в Скопие никой не е обърнал внимание.

Преди два дни македонският президент Георге Иванов каза, че Македония е поискала помощ от 17 партньорски служби, но нито една от тях не е отговорила на тяхното искане и предупреждение за опасност от тероризъм на нейна територия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вълкашин Мърнявчевич

    0 0 Отговор
    Тея доста разкривено пишат. Ако и така стрелят - ясна работата...
    Нема повод за притеснение!
  • 2 димо

    1 0 Отговор
    Предполагам САЩ и съмишленици ще обвинят Сърбите за лошия правопис.
  • 3 нв

    0 0 Отговор
    Те сърбите не могат да пишат - вероятно това са Руснаци и те са виновни!