Last news in Fakti

12 Май, 2015 08:52 926 0

По 70 000 евро на семействата на загиналите в Куманово полицаи

  • обезщетения-
  • куманово-
  • загинали-
  • полицаи
По 70 000 евро на семействата на загиналите в Куманово полицаи - 1
Снимка: АП/БТА

Правителството на Македония обяви, че ще изплати обезщетения на семействата на полицаите, загинали при операцията срещу въоръжената група в Куманово. Предвидени са компенсации и за ранените полицаи. Всички, които са участвали в операцията срещу въоръжените нападатели в Куманово също ще бъдат финансово наградени.

Семействата на загиналите полицаи ще получат по 70 000 евро. Най-тежко раненият полицай ще получи 40 000 евро. Четиримата други пострадали, които бяха настанени в клиниката по анестезиология и реанимация, ще получат по 35 000 евро.

Участвалите в групата за специални задачи и в отряда за бързо реагиране по време на акцията в Куманово, ще бъдат наградени с по 10 000 евро. Членовете на специалното звено на полицията, които са били ангажирани в акцията, ще получат обезщетение в размер на 5000 евро. Награди ще има и за полицаите от Куманово, които са били дежурни, а медицинският персонал ще получи по една месечна заплата.

На поредния протест срещу властите в Македония снощи също бе отдадена почит на загиналите полицаи при акцията срещу въоръжените нападатели в Куманово.
.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: