Last news in Fakti

12 Май, 2015 20:57 5 285 10

Американски изтребител катастрофира в Персийския залив

  • изтребител-
  • катастрофа-
  • персийски залив-
  • самолетоносач

Двамата пилоти са без сериозни наранявания

Американски изтребител катастрофира в Персийския залив - 1
Снимка: US Navy

Изтребител F/A-18F Super Hornet на Военоморските сили на САЩ е катастрофирал във вторник в Персийския залив почти веднага след излитането си от самолетоносача "Теодор Рузвелт", съобщиха от пресслужбата на военноморските сили на САЩ, цитирана от Washington Examiner.

Самолетоносачът участва в операции срещу бойци от терористичната групировка "Ислямска държава" в Ирак и Сирия.

Двамата членове на екипажа на разбилия се самолет успешно са катапултирали и са се приводнили в морето, откъдето са били прибрани от спасителна мисия, изпратена от "Теодор Рузвелт ".

Пилотите не са получили сериозни наранявания, уточняват от военноморските сили.

"Катастрофата не е резултат от враждебна дейност," се посочва в съобщението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Руди

    3 0 Отговор
    Няма прошка и когато се правиш на велик, винаги има и по- добри!
  • 2 Барак Путин

    3 0 Отговор
    Пак лъжат. По нареждане на Путин е свален самолета. Нали Деске?
  • 3 Гост

    2 0 Отговор
    Потънаха и драскачите оплюващи руския танк на репетицията за 9 май.....
  • 4 юберсолджър

    0 0 Отговор
    Това е симулация - нарочно е катастрофирал, за да се провери готовността на пилотите да се оправят с екстрени ситуации. Така че, всичко е било нагласено - дишайте спокойно :)

    Коментиран от #9

  • 5 mediator37

    3 0 Отговор
    Може да е резултат на гей-закачка. Пилотите са опъвали грешните лостове. Откак в US-армията служат педита , трябва да внимават кои ръчки дърпат, къде и колко ги пъхат.
  • 6 Киро

    0 0 Отговор
    Възхваленият от руските военни танк Армата, който беше показан на парада за 9 май може да остане с произведените до момента образци.

    Причината са подадените от руската Алфа банк два иска за блокиране на сметки на компанията производител - „Уралвагонзавод”. Експерти посочват, че следващата стъпка е да се иска обявяване в несъстоятелност. Банката е готова да прибегне до този мерки, за да събере дълговете си, пише РБК.
  • 7 реформатор на деформаторите

    1 0 Отговор
    Киро, ясно е като бял , ден, че загубата на самолет Супер Хорнет, е нищо, в сравнение с угасването на двигателя на Армата на 9. 5.2014.
    Храбрите американски летци след брилянтното унищожаване на един нищо и никакъв самолет ,храбро са се приводнили! Хвала на такива летци! Дай боже повече такива на американската армия!
  • 8 реформатор на деформаторите

    2 0 Отговор
    Стана ясно и защо е станал този инцидент! Непосредствено преди полета американските летци са гледали на риплейс Парада на Червения площад! Виждайки най-новото поколение ракети ЯРС рязко са натежали памперсите им. Това е създало дисбаланс в натоварването на самолета, и дори Хорнет не е могъл да устои! Путин трябва да спре с тези провокации!
  • 9 ярослав станчев

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "юберсолджър":

    Да,напълно съм съгласен.То и когато сърбите свалиха "невидимия" Ф-117 Стелт пак беше симулация.Нарочно се блъснали в ракетата,за да се провери готовността на пилотите в рискови ситуации.
    Стават такива неща.Техника е все пак,чупи се,дава дефекти.И руския танк угасна на репетицията,ама на парада не угасна,нали.
  • 10 вввв

    1 0 Отговор
    тъй и тъй янките купуват руски ракетни двигатели...аре пресрамете се и си кажете че не можете да правите и самолети както трябва и си купувайте руските мигове... не са правете на ощипани