Last news in Fakti

13 Май, 2015 12:04 12 618 2

Македонски полицаи са имали преки контакти с терористичната група от Куманово

  • македония-
  • преки-
  • куманово-
  • контакти
Македонски полицаи са имали преки контакти с терористичната група от Куманово - 1
Снимка: АП/БТА

Служители на Пето управление на Македонското министерство на вътрешните работи са имали преки контакти с хора от терористичната група, която в края на миналата седмица води истинска война с македонските сили за сигурност. Това съобщава македонският сайт „Плусинфо“, позовавайки се на добре осведомен източник.

За този фрапантен факт научили приятелски разузнавателни служби, а чуждестранни дипломати във вторник вечерта уведомили за това министъра на вътрешните работи Гордана Янкулоска и директора на Управлението за сигурност и контраразузнаване Сашо Миялков.

Според „Плусинфо“ именно тази информация и опасенията от нейните последици са накарали Янкулоска и Миялков да подадат оставки. Според неофициална информация целта на контактите била да се преговаря с терористите да прекратят акцията в Куманово. Терористите обаче възприели това като знак за слабост на силите за сигурност и нападнали с още по-голямо ожесточение. Това всъщност довело до провал на лошо планираната операция на полицията и смъртта на 37 души.

Също по неофициална информация с тези факти е бил запознат и лидерът на Демократичния съюз за интеграция Али Ахмети, който беше повикан на разговор с посланиците на пет държави в централата на ЕС в Скопие. Шокиращата информация, че чуждите разузнавачи знаят за контактите на Пето управление с терористите, обяснява странното поведение на Ахмети след срещата, когато отказа да направи каквито и да е изявления.

„Плусинфо“ коментира, че, за да придобият нещата по-друг смисъл, премиерът Никола Груевски решил да представи оставките на Янкулоска и Янакиески като предложение за реконструкция на правителството, което обяснява и оставката на министъра на транспорта Миле Янакиески.

Според източниците тези оставки всъщност ще потвърдят обективната отговорност на Груевски за ситуацията в страната и неминуемо ще доведат до бързото му падане, отбелязва изданието.

Телевизиите Телма и Алсат М също съобщиха снощи за връзки и контакти на хора от терористичната група със служители на МВР.  По информация на „Плусинфо“ става въпрос за връзки, поддържани от по-дълго време, и е възможно служителите на МВР да бъдат подложени на разследване, за да се установи дали не са помогнали за действията на терористичната група в Македония.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 diskreten geroi

    0 0 Отговор
    Това всъщност довело до провал на лошо планираната операция на полицията и смъртта на 37 души.
    8 полицаи умреха, а 37 бяха ранени!!
    Иначе всичко е нагласено и исценировка на правителството на диктатора Груевски, за да заблудят и привлекът внимание хората, за да си прикрият криминала и л..ната дето са правили, който се разкриха след като се разбра за записите който са провеждали!!!

    Коментиран от #2

  • 2 дедо Либен

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "diskreten geroi":

    Така е.. тоя Груевски е станал като Енвер Ходжа - всички роднини - министри!
    И сега се мъчи да излезе от примката, която сам си е сложил.
Новини по държави: