Last news in Fakti

15 Май, 2015 15:16 1 099 1

Албания поиска международно разследване за събитията в Куманово

  • албания-
  • дитмир бушати-
  • македония-
  • куманово-
  • разследване-
  • нато

Дипломатът заяви, че трябва да се спре езикът на омразата

Албания поиска международно разследване за събитията в Куманово - 1
Снимка: БТА/ AP

Министърът на външните работи на Албания Дитмир Бушати поиска международно разследване за събитията в Куманово (Македония), съобщи Top Channel.

Бушати е на мнение, че само чрез него може да се хвърли светлина върху  случилото се през миналия уикенд в съседната страна.

Албанският министър подчерта, че спазването на Охридското споразумение е от съществено значение за демократичната стабилност и евроатлантическото бъдеще на Македония.

Бушати заяви, че „езикът на омразата“ и екстремизмът трябва да бъдат заменени със спазване на човешките права и върховенството на закона.

Дипломатът присъства на срещата на външните министри на страните-членки на НАТО, провела се в Анталия (Турция).

Факти.бг припомня, че в македонския град бяха убити 14 терористи след проведена акция на местната полиция. По време на акцията загинаха осем полицаи, а 37 бяха ранени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ндд

    1 0 Отговор
    Тя международната общност е купена - така че, следва се сценария!
Новини по държави: