Last news in Fakti

17 Май, 2015 12:59 1 445 0

Лазаревик: Очакваме Груевски да падне и да се сформира служебно правителство

  • владимир лазаревик-
  • груевски-
  • падне-
  • служебно правителство

Очакваме националния митинг да бъде мирен, спокоен, демократичен. Това ще бъде най-големият митинг, който някога е проведен в Република Македония. Настроението в центъра на Скопие е много позитивно, гражданите се поздравяват и очакват да има промяна, което значи оставка на правителството на Никола Груевски. Това заяви за Факти.бг лидерът на гражданското движение "Има бъдеще" Владимир Лазаревик преди големия антиправителствен протест в Скопие.

Очакваме политически договор за сформиране на служебно правителство, което да управлява малко по-дълго отколкото тези в България, например. При нас идеалният вариант за това служебно правителство, е да бъде от експерти, а не от политици. Правителство, което партиите в парламента ще го подкрепят, но да не е съставено от известни политици, а от експерти. Този кабинет ще има за цел за една година да демократизира всички институции, които са напълно политизирани и бих казал блокирани в този момент. Разбира се, то ще има за цел да осигури и условия за свободни медии, защото тук те са много малко.

Какво е най-добро за Македония

Най-доброто за Република Македония е преговорите, които ще се състоят във вторник в Страсбург между лидера Никола Груевски и лидера на опозицията Зоран Заев да бъдат една основа за политически договор. Ясни са всички послания от хората към правителството на Груевски и към системата, която той управлява през изминалите 9 години, както и посланията от страна на нашите партньори от ЕС и от САЩ са едни и същи. А те са: Да се понесе отговорност за това, което става в Македония и че тази отговорност е на конкретен човек - а това е именно Никола Груевски.

Факти.бг припомня, че днес министър-председателят на Македония заяви, че няма намерение да се оттегля. „Няма да приема и съставяне на преходно правителство. Ако подам оставка това ще означава, че съм страхливец”, заяви Груевски.

Хиляди се очакват да се съберат на площада в Скопие. Негодуващите са хора от всички краища на страната. Четири лъча ще се съберат на площада в Скопие към 15,00 часа. Полицейското присъствие в центъра на столицата на Р Македония е безпрецедентно.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: