Last news in Fakti

18 Май, 2015 18:30 884 0

Без резултат от втората лидерска среща в Скопие

  • македония-
  • лидери-
  • среща

Премиерът Никола Груевски отказва да подаде оставка

Без резултат от втората лидерска среща в Скопие - 1
Снимка: БТА/AP

Завърши втората среща между лидерите на основните македонски политически партии за разрешаване на кризата в Скопие, съобщи македонското издание „24 вести“.

От опозицията заявиха, че не биха влезли в безпринципни преговори. Според  Зоран Заев – лидер на Социалдемократическия съюз - единственият начин за решаване на кризата към този момент е назначаването на преходно правителство. След това може да се проведат преговори за евентуалното негово функциониране, без гаранции, че ще се достигне до някакво споразумение.

Към момента премиерът Никола Груевски отказва да подаде оставка. Реален пробив в преговорите не е постигнат.

От Социалдемократите твърдят, че лидерите на ВМРО – ДПМНЕ (Никола Груевски),  Демократическият съюз на интеграцията (Али Ахмети) и Демократичната партия на албанците (Мендух Тачи) действат в съдружите. Представителите на трите формации искат създаването на специална комисия за разследване над подслушваните телефонни разговори и обвиненията в корупция.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: