Last news in Fakti

2 Юни, 2015 20:11 950 1

Предсрочни избори в Македония до април 2016 г.

  • македония-
  • избори-
  • предсрочни

Лидерите на основните партии в страната постигнаха съгласие

Предсрочни избори в Македония до април 2016 г. - 1
Многолюдни протести в Македония поискаха оставката на правителството. Снимка: БТА

В Македония ще се проведат предсрочни избори до април 2016 г. Това стана ясно след продължилата часове среща между лидера на опозицията Зоран Заев и премиера Никола Груевски с посредничеството на еврокомисаря Йоханес Хан, съобщи Makdenes.org.

"Беше договорено, че до края на април следващата година би трябвало да има предсрочни избори, но е важно да се подготви страната, да се изчистят избирателните списъци, да се промени Изборния кодекс, да се спазват правата на малцинствата. Много важно е да се приемат препоръките, които са дадени от Европейската комисия по посока на независимостта на съдебната власт ", съобщи Хан.

Срещата продължи повече от шест часа в представителството на ЕС в Скопия. На разговорите са присъствали още лидерите на двете албански партии в югозападната ни съседка. По средата на разговорите към преговарящите в Скопие се включи и американският посланик в Македония Джес Бейли.

Еврокомисарят Йоханес Хан добави, че в Брюксел ще се проведе нова среща между премиера Груевски и лидера на СДСМ Зоран Заев, на която ще бъдат прецизирани повече подробности от постигнатия днес политически договор между управляващата ВМРО-ДПМНЕ и опозиционния Социалдемократически съюз.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Александър

    0 0 Отговор
    Вижте как ни изловиха в руските медии всичко се вижда - разпространете новината- http://lifenews.ru/news/154969
Новини по държави: