Last news in Fakti

5 Юни, 2015 19:19 11 868 19

Откриха тайни запаси на Хитлер от коняк

  • хитлер-
  • коняк-
  • тайник-
  • склад

Силвио Щелцер купил имота през 2007 г. В архивите на замъка той открил следите на тайния склад

Германският ресторантьор Силвио Щелцер обяви, че е открил в Саксония таен склад, в който през 1944 г. били скрити по заповед на Адолф Хитлер коняк и различни деликатеси като сирена, консерви, колбаси, шоколад и цигари. Това разкрива в. "Билд".

Тайникът се намирал в парковата част на замъка Морицбург. Той е разположен на 160 км. от Берлин и 14 км. от Дрезден.

Силвио Щелцер купил имота през 2007 г. В архивите на замъка той открил следите на тайния склад. При напредването на Червената армия обаче голяма част от запасите били иззети от червеноармейците. Конякът оцелял, защото бил скрит в отделна ниша на склада.

Замъкът Морицбург е построен между 1542 и 1546 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    6 1 Отговор
    БЕЗЦЕНЕН Е
    ХИТЛЕР Е БИЛ ГЕНИЙ

    Коментиран от #2, #7

  • 2 Spewn1

    1 6 Отговор

    До коментар #1 от "Vasik Atanasova":

    Ами, гений в масовото избиване на цивилни и окупирането на чужди държави. Иначе не знам как коняка е бил на Хитлер като той не е близвал алкохол, не е пушил цигари и е бил вегетарианец.

    Коментиран от #5

  • 3 Киро

    5 1 Отговор
    Spewn1

    Ами, гений в масовото избиване на цивилни и окупирането на чужди държави

    ===========

    за Сталин говориш, нали?

    Коментиран от #9, #13

  • 4 диан

    3 0 Отговор
    аз имам добри спомени от коняк
    ХЕНЕСИ
  • 5 куку

    1 5 Отговор

    До коментар #2 от "Spewn1":

    Прав си - чиста шизофрения.
  • 6 чибурашка

    4 0 Отговор
    -Коняка е хубав хеннесси и ще се продаде на търг за много пари и най-евтината енергия е атомната и летите със самолети със реактивни двигатели и управлявате германски автомобили а не кадилаци ролс-ройси и волги затова има много над какво да размишлявате и да се усъвършенствате като психика работа и спорт а не като по-руските филми руснаци по-долни гащи и потници жулят водка със сельодка и си пошляпват жените....апропо защо ли много познато ми звучи само че при нас е мазна гнусна чалга домашна ракийка салатка и Сийчето ама то дебело грозно и дърто та ти се отще да пиеш да ядеш и да се веселиш и само си я маризиш профилактично.

    Коментиран от #8

  • 7 съдружника

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Vasik Atanasova":

    ти гаспадин гитлера го остави кажи сега какво става със новата дачия за съдружника?
  • 8 щерю

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "чибурашка":

    Не ти тече гладко мисълта!

    Коментиран от #10

  • 9 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Киро":

    ЯВНО СИ ЕДИНСТВЕНИЯ ТУК
    КОЙТО СИ НАЯСНО И СИ ЧЕЛ
    ВОЙНАТА Е ЗАПОЧВА СТАЛИН
    А ХИТЛЕР Е ВЪРНАЛ ЗЕМЯ НА БЪЛГАРИЯ
    ИЗБИВАЛ Е ЕВРЕИ ЦИГАНИ И ХОМОСЕКСУАЛИСТИ
    И ДАЖЕ СЕ Е ДРОГИРВАЛ С ХАПЧЕТА ПРЕДПИСВАНИ ОТ НЕГОВИЯ ДОКТОР
    ЧЕТЕТЕ КНИГАТА ЛЕДОРАЗБИВАЧА
  • 10 чибурашка

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "щерю":

    мисълта е затова за да тече в различни посоки може гладко може лавинообразно може и вълнообразно 1-во кой открадна и взриви завода за обеднен уран във финландия на германците и им открадна атамната технология?-2ро кой изпрати американците със реактивните двигатели на луната май фон браун и още поне 50-60 германски учени 3-то кои са най-красивите и надеждни автомобили-германските 4-то германец ли е анщайн-германец със еврейски корени като хитлер 5-то дядо ми е разправял като дойдоха германците във България все едно дойдоха инвънземните то мотори със кошове и картечници на тях то бронирани коли то танкове то камиони отзад вързани за тях оръдия то замята се тресе и всичко навън да ги поздравява и да се чуди на германската военна машина и после руснаците като минават дунава един чифликчия ми е разправял бях малък той и дядо му само останали в чифлика пратили жените и родата си другаде за да ги скрият идват руснаците взимат 7-8-кокошки една крава 2-прасета и друго всичко разстрелват като добитак и пернати и искат самагон-ракия и жени да ги изнасилват пияна и без контрол армия и ти ми говориш за руска цивилизация няма такава има само анархия или диктаторска власт там и ще ми каже ли някой за 90-години кой чист руснак е бил на власт във москва няма и няма да има?!

    Коментиран от #11, #16

  • 11 Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "чибурашка":

    Напълно сте прав и ви подкрепям!Жалко,че навремето Хитлер не е спечелил войната, сега нямаше да живеем в такава мизерия и да се самоизяждаме от злоба и завист.Ако беше тръгнал към Русия през пролетта вместо през есента сега България , щеше да бъде според мен доста по различна.

    Коментиран от #12

  • 12 Хрисофор Карамфилов

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Иван":

    Не съм знаел до сега,че 22 юни е есенен месец,благодаря ти,допълни ми познанията.Ако Хитлер вместо да води воина която не може да спечели ,беше създал „санитарен кордон„ около Русия,и само да си купуваше от там Нефта житото хрома мангана и др. щяхме да живеем наистина по-добре,поне не бяхме колония на германците тогава,за разлика от сега.А знаеш ли защо Хитлер и Сталин се различават единствено по формата на мустаците–Защото кукловодите им бяха едни и същи.
  • 13 Чип

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Киро":

    На теб ли ти казваха специалиста по турската армия? И защо?
  • 14 Дърабъра

    0 1 Отговор
    Хихи, пичове сте ве, харесвате ми. Като говорите за избиването на неудобните и различните дали се имате за арийци. Щото, ако в момента управляваше фашизма, не знам какво щеше да става, ако именно някой от вас, които така възвишено говорите за Хитлер, не им харесате на германците. Щяхте да ревете друга песен на друго място. До тука стига изпростяването на една нация. Народ, който си забрави историята на края потъва в забвение и той. Не казвам, че съм комунист, но какво общо има хитлеризма с просперитета на България. Като се познаваме като народ, я се замислете: сигурно покрай циганите и евреите щяха и доста от нас да погинат из камерите. Като дрънкате глупости, поне се замислете. Идете се вижте в огледалото - дали приличате на арийци, а? Ей така: ще си пиете ракията, ще дрънкате глупостите, а фрицовете ще ви вършат работата, а? Хахахаха. И си вярвате. Вместо да мечтаете са захванете за нещо полезно.

    Коментиран от #15

  • 15 два чъдъра

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Дърабъра":

    -Аз съм безпартиен и неутрален но знам безпорни исторически факти които са научно доказани.Комунизма-социализма се спонсорира от сащ и англия за да се докопат до природните богатства ресурси и цялата менделеева таблица на руснаците.Ленин е бил във финландия докато трае октомврийската революция и се е придвижвал със ролс-ройс по-поръчка отпред колелета отзад верижен демек военна машина подарък от английските му дружки направени са само 2-броя защото после със тях открадва царското злато на император Николай-II.Работническото движение и синдикатите са направени в сащ и са тяхна идея даже са го приели 1-май като международен ден във ООН която се намира във Ню-Йорк.Комунист-Социалист е тайна престъпна масонска ложа за тях измамата грабежа убийствата са като сутрешно кафе докато си четеш вестника и термини като чест достойнство родина национална държава няма всичко се предава и всичко се продава защото са интернационалисти-бригадаристи демек-терористи.А Хитлер като прави своята националсоциалистическа партия оръжието му е подарък от сащ автомати томпсън пистолети смит и уетсън за неговата лична охрана и той има еврейска жилка в корените си и е бил масон от Ройзенкройцерите там са членували само богати аристократи буржоазия индустриалци и други такива интересни елементи.Сега каква е разликата между американец англичанин и руснак-никаква където минат всичко унищожават и прецакват...А където мине германец и японец остава за поколения напред...Всеки да си прави изводите сам!

    Коментиран от #17

  • 16 политкомисар

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "чибурашка":

    чибурашка е казал истината от 3то лице
    имахме роднина - на които дошли освободителите в къщата му
    "руснаците" 44г
    нахранил ги напоил ги, разпасаната войска, после поискали жена му, е той ги съсякъл 1-2 с брадвата, другите на военен съд по бързата процедура с политкомисарите - разтреляни,
    и него го пратили малко в затвора.
  • 17 Три чадъра

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "два чъдъра":

    Да виждам, че си чел, много си чел. И да ти кажа пише се "Чебурашка".
    Продължавай да четеш, и си отговори къде е разликата между немец и хитлерист. До тук прочете ли някъде, че немците не стават.

    Коментиран от #18

  • 18 четири чъдъра

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Три чадъра":

    Чебурашка няма такова животно то е плод на мечтата за чунга-чанга синий ньебасвод чунга-чанга летом кругльй год чунга-чанга весело живьом чунга-чанга песенку пайом чудо остров чудо остров жьiть на нэм легко и просто чунга-чанга наше счастья постоянно жуй кокосьi еж бананьi чунга-чанга....Та както и да пишеш чибурашка или чебурашка пак си е измислено животно и си и четворен агент затова няма да се оправи българия защото много станаха четворните агенти и не се знае кой кой....А относно германец и хитлерист разликата е малка и съществена германеца цял.живот е живял във свободни-градове държави където са се развивали изкувство занаяти медицина търговия инженерни открития физични и химични науки и т.н. и по-хубав от майнският порцелан няма а колкото до хитлер и хитлеристите проблема им е че лидера им е масон и диктатор а както знаем такива личности винаги се провалят като са кукли на конци и вършат работата на другите съзнателно или подсъзнателно-и питайте историците защо в началото на 30-те години на миналият век е имала английска партия която е била почти трета по-сила и е поддържала и симпатизирала на идеите на Хитлер....Даже Муселини-Дучето и бил-социалист но е италианец.католик и се усеща че няма да играе по-свирката на сащ и англия и си прави своя партия от фашисти....и мисълта ми беше че партиите се създават със скрито финансиране от чужбина и са като бандитски-гангстерски организации в началото а тези които дават и стоят във сянка дават на всички партии и затова нямат интерес да се оправят нещата в световен мащаб защото трябва да върви търговията нали се сещаш продаваш китайски калашнищи на терористи ама със патрони-муниции които са направени от държавата Израел?!
  • 19 Три чадъра

    0 0 Отговор
    Ти си луд за връзване бе. И понеже съм четворен агент, ако обичаш да ми посочиш на чии разузнавания? Ама гледай да ги сложиш поне да му приличат. Щото си наясно, че КГБ и ЦРу са твърде противоположни нали като идеология. Искам да науча на кои четири разузнавания съм агент, че ми стана интересно. Та прав си, че няма да се оправи България, ама заради такива дето ги пере сачмата няма да се оправи. То всъщност от други фашизоиди не става.
Новини по държави: