Last news in Fakti

7 Юни, 2015 15:27 1 108 2

Започна срещата на Г-7

  • г-7-
  • елмау-
  • доналд туск

Засега около замъка и в самия Гармиш-Партенкирхен е спокойно. Осем протестиращи са арестувани, тъй като са се опитали да блокират магистрала

Започна срещата на Г-7 - 1
Снимка: АП/БТА
 
Започна срещата на Г-7 в баварския замък "Елмау". Разговорите ще започнат с обсъждане на перспективите пред световната икономика. 

В нея участват президентът на САЩ Барак Обама, канцлерът на Германия Ангела Меркел, лидерите на Франция, Великобритания, Италия, Канада и Япония, председателят на Европейския съвет, управляващият директор на МВФ, както и представители на десетки финансови и световни институции.

Всички ние бихме предпочели Русия да присъства на масата на Г-7... Но нашата група не е само група на политически и икономически интереси, а преди всичко общност на ценности. Именно затова Русия не е сред нас днес и няма да бъде поканена, докато продължава агресивното си поведение спрямо Украйна и други държави. Това заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск. Той поличи подкрепа и от британския премиер Дейвид Камерън, който подкрепи санкциите срещу Москва. 

Икономическите реформи, провеждани от гръцките власти, не бива да предизвикват неустойчивост на световните финансови пазари, което да се отрази зле и на американската икономика. Това заяви днес на брифинг по време на форума е Елмау говорителят на Белия дом Джош Ърнест.

Той посочи, че Обама се надява, че Атина и нейните партньори ще успеят да изберат курс без да създадат неустойчивост на световните финансови пазари. Реформите трябва да доведат до стабилен и продължителен растеж на гръцката икономика, посочи Джош Ърнест.

След тричасов поход в баварските Алпи стотици демонстранти достигнаха до замъка Елмау.  Замъкът обаче е обграден от 20 000 полицаи и специално поставени за целта огради.

Засега около замъка и в самия Гармиш-Партенкирхен е спокойно. Осем протестиращи са арестувани, тъй като са се опитали да блокират магистрала. 
Хеликоптери превозват гостите на форума и журналисти. 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Clicko

    0 0 Отговор
    Грешка!
  • 2 ссссс

    0 0 Отговор
    Европейският съюз е представен в Г8, но не може да е председателства или да е домакин на срещи ..вижте уикипедия

    смятай за каква неравнопоставеност говорим .. и формата г7 използва точно ес да налага санкции които са тотално в ъщърб само на европа ..достатъчно е че си изгуби руските огромни пазари и ги подари на азия и китай жалка картинка
Новини по държави: