Last news in Fakti

6 Юни, 2015 10:28 1 000 3

Меркел: Г-7 да говори с Русия по важни теми

  • меркел-
  • г-7-
  • русия-
  • елмау

Канадският премиер Стивън Харпър уточни, че едва след слизането на Путин от власт завръщането на Москва в Голямата седморка би било възможн

Меркел: Г-7 да говори с Русия по важни теми - 1
Сниммка: АП/БТА

Г-7 трябва да възобнови диалога с Русия по важни за "Голямата седморка" теми. Това поиска в интервю за "Дойче веле" германският канцлер Ангела Меркел.

Тя ще е домакин на започващата в неделя в замъка Елмау среща на Г-7. Според Ангела Меркел Русия дори и на не участва в разширения формат на Г-7, Москва остава важен партньор в други политически и дипломатични формати.

Като такива германският канцлер посочи Нормандския формат за регулиране на кризата в Украйна, преговорите по иранската ядрена програма и консултациите за Сирия. С включването на Москва беше направен пробив в унищожаването на химическия арсенал на президента Башар Асад.

Преди дни Меркел заяви, че връщането на Русия в Г-8 трябва да стане само след като покаже воля за спазване на демократичните принципи.

Канадският премиер Стивън Харпър уточни, че едва след слизането на Путин от власт завръщането на Москва в "Голямата седморка" би било възможно.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БЛЪФ СРЕЩУ ПРАВДАТА

    1 0 Отговор
    На запада не е нужна силна, сплотена, стабилна, влиятелна, суверенна и независима, горда и с достойнство Русия - надеждна подкрепа за всички на които им се "предлага" насилствена "деРмокрация", както някога в Югославия, Ирак, Либия, Сирия, Македония, Украина, Молдовия, Чечня, Афганистан и т.н..

    На запада е нужна изнемощяла - васална Русия -
    "разградвно лозе", "урташка жена" с "гащи на букаи", "село без кучета" каквато тя бе по времето на предложената им от запада ПЕРЕСТРОЙКА 1989г.
    С конституция и икономика, разработени и работещи в интерес на САЩ. С Централна Банка ръководена от САЩ с отпускаща заеми за нуждите на икономиката в Русия - 300 пъти по-високи и недостъпни от заемите в САЩ. Таксата на заемите за инвестиции в САЩ е 0.05% а в Русия 15%.
    И те така стана ГОЛА:
    разбиването на СССР, Югославия и окошарването на разкапващите и разграбващите се бивши соц. стреани в новата ХИМЕРА И УТОПИЯ "ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ" измествайки старият соц. лагер.
    Вмъкването ни в НАТО, не за да гарантира защита от измисленият враг Русия а:

    1- За да си продадът гов-натовските оръжия.

    2. Да ни вмъкнат в безумен военен конфликт с Русия и да "вадим горещи кестени" вместо тях. Да бъдем КАИШКОВЦИТЕ от предният фронт на поредната гнусна запада авантюра за разрушаване на Русия.

    3. Тоест, да играем ролята на магарето което е поканено на свтбата - да поемем товара - удара, вместо запада. Да горим вместо тях.

    САЩ финансира щедро опозиционерите, шантажира европейският за да не допусне подобряване отношенията му с Русия и незагуби влиянието си в Европа.
    Нищо ново в света, стара история от време ОНО.
    Борба за влияние, подчинение, контрол, колонии и пазари.
    Безпощадна, неспирна и кървава истина, предизвикана от безумието на едрият капитал който е в криза. А когато капиталиста срине икономиката си той предизвиква светоните ВОЙНИ.

    Миналата седмица в Русия излезе книга от седем опозиционни автори, доказвайки необходимостта от "НОВА ПЕРЕСТРОЙКА".
    Като причината за това бил настоящирт "застой" в Руската политическа и икономическа сфера.
    Нова проредна провокации след 1989- войните в Кавказ, икономически санкции, Украина а напоследък се говоръ за Преднестровската република-разположена между Украина и Молдова, военноморски маневри в Черно море,възпрепятстване обходните маршрути на газопроводите до Европа са поръчани и финансирани от САЩ, за вмесване в живота на Русия и въвличането и в дълги и изтощителни войни.
    Русия не желае, въвличането и във военни конфликти А ЗПАПАДА ВСЯЧЕСКИ СЕ МЪЧИ ДА ПРЕДИЗВИКА РУСИЯ, КАТО ПОДЛАГА НА ФИЗИЧЕСКО УНИЩОЖАВАНЕ РУСКО НАСЕЛЕНИЕ ЖИВЕЕЩО ИЗВЪН ГРАНИЦИТЕ НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ.
    Днешна Русия, която намери сили да спре разрухата, сплоти населението си под единен флаг - ВЕЛИКА, СУВЕРЕННА, СПРАВЕДЛИВА, ХУМАННА, МИРНА И СВОБОДНА РУСИЯ.
    Тя успя да подобри живота на населението, изправи стройна икономическа, политическа и военна снага от която запада се стъписа.

    Русия - такава каквато е свикнала да бъде от ВЕКОВЕ.
    Привлекателна, намираща симпатии, разбиране и подкрепа от много държави по света, проявявящи желание да развиват многостранни връзки с нея, продиктувани от факта, че в труден за цял свят момент - икономическа и финансова криза тя като ФЕНИКС гордо разгръща крила за мирен, трудов и съзидателен полет.
    Но една личност се откроява най-ярко сред множеството достойни граждани, допринесли за успеха на Русия е техният президент В. В. ПУТИН. Който умело, последователно отговорно и вещо провежда успешна националната политика.

    Днес в навечерието на срещата на G-7 в Германия, канадският мин. председател както и Ангела заявявят: "Примаме Русия на сесиятя ни но не Путин."

    Още едно проявление на недалновидност, слабост и безсилие.

    А през това време президента Путин ина сбирка на Новият Свят- ШОС и БРИКС - новият алтернативен свят.

    Да пожелаем успех на Русия и Новият свят!
  • 2 Juliy

    0 1 Отговор
    Ти наистина си 100% БЛЪФ СРЕЩУ ПРАВДАТА .
    Всичко това което си написал абсолютно не отговаря на истината и е плод на болният ти мозък.
    Жалко е ,че има толкова много тролове като теб.
  • 3 Сссс

    1 0 Отговор
    хаха путин не го е..е за г7 или 8 ... а ес само тва джавкат

    ако искате да говорите по важни теми сега ще трябва да с епомолите на русия да се върне ...жалки мишоци наведени до земята пред американския черен султан
Новини по държави: