Last news in Fakti

6 Юни, 2015 17:46 1 394 2

Антиглобалисти протестираха в Германия срещу Г-7

  • лайпциг-
  • г-7-
  • протест-
  • мюнхен-
  • гармиш-партенкирхен-
  • антиглобалисти

Три полицейски коли са били повредени и вече са неизползваеми след като са били потрошени от протестиращи

Антиглобалисти протестираха в Германия срещу Г-7 - 1
Снимка: АП/БТА

Близо 100 души протестираха в петък по улиците на Лайпциг срещу започващата в неделя среща на Г-7 в баварския замък Елбау, съобщават местни медии.

Антиглобалистите хвърляха камъни и коктейли Молотов, причинявайки повреди по сградите.
Трима полицаи са били ранени, а един протестиращ е бил задържан при опита на силите на реда да разчистят издигнатите барикади в градския център. В отговор протестиращите запалили и автомобилни гуми.

Три полицейски коли са били повредени и вече са неизползваеми след като са били потрошени от протестиращи, съобщиха от полицията.

Властите заявиха, че са започнали разследване "във всички възможни посоки" за определяне на мотивите на антиглобалистите.

Това може да е реакция на строгите мерки за сигурност, въведени за срещата на върха на Г-7, което ще се проведе в неделя и понеделник в баварския замък Елмау, съобщиха от полицията.

Десетки хиляди протестираха в събота  срещу срещата на Г-7 в Мюнхен и в Гармиш-Партенкирхен.
Демонстрантите издигнаха лозунги и срещу планираното подписване на споразумение за свободна търговия със САЩ.  Някой дори носеха лозунги в подкрепа на Владимир Путин и политиката на Г-7.

На срещата в Елмау една от основните теми ще бъде  Украйна. Очаква се да бъде представена  идеята за нов План Маршал за Украйна. Той трябва да я откъсне от орбита на Русия. Част от анализаторите са скептични, защото в Киев липсва политическа воля за провеждане на реформи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ссс

    1 0 Отговор
    там уж нямат ,,лош ,, ВОЛЕН СИДЕРОВ а антиглобалистични протести

    тцтцтц ...янките пак бесни
  • 2 пфууу

    1 0 Отговор
    тъкмо да ги завземат тия от Америка, пък украинците не знаят какво искат..
    Ама пък да се знае - когато войските на Хитлер влизат в Украйна през 1941г. - ги посрещат като освободители..
    Засукан свят, казва Хайтов по-късно..
    Знае ли човек на къде ще задуха вятъра..
Новини по държави: