Last news in Fakti

5 Юни, 2015 10:15 1 251 9

Канада: Русия в Г-8, но без Путин

  • стивън харпър-
  • г-8-
  • г-7-
  • русия-
  • путин

Русия съзнателно се противопоставя на добрите инициативи, които Г-7 се опитва да приложи и го прави това без причина, просто за да се противпостави

Премиерът на Канада Стивън Харпът заяви, че не трябва да се позволява Русия да се върне в „Голямата седморка“, докато на власт е Владимир Путин, съобщи АП.

„Канада много, много рязко се обявява срещу връщането на Путин на масата на разговорите. Решението за връщането на Русия изисква консенсус, но той никога няма да бъде постигнат“, отбеляза канадският премиер.

Според него Москва много преди кризата в Украйна е загубила шансовете си, защото се е позиционирала като стратегически съперник.

Стивън Харпър отбеляза, че Русия съзнателно се противопоставя на добрите инициативи, които Г-7 се опитва да приложи и го прави това без причина, просто за да се противпостави.

През ноември 2015 г. на форума на Г-20 в Австралия на протегната от Путин ръка за ръкостискане към Харпър, канадският премиер му е казал, че ще се ръкува с него, но ще му каже само едно, че руснаците трябва да се изтеглят от Украйна. В отговор Путин му отговорил, че няма руски войски в Донбас.

„Това е типична позиция на Москва по външнополитически теми – те казват на черното бяло, макар че на всички е известно, че е обратното.

Канада вече взе решение да изпрати в Украйна 200 военни инструктори. Тяхната мисия ще продължи до 31 март 2017 г.

Междувременно стана известно, че САЩ ще иска от партньорите си в Г-7 да се запазят санкциите срещу Русия. Рестриктивните мерки вече оказвали влияние на руската икономика, отбеляза пред журналисти Бен Родс.

Според него натиска над Москва трябва да се запази до този момент, докато се види реално дипломатично разрешение на конфликта.

Срещата на Г-7 ще се проведе на 7 и 8 юни в Германия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Я па тоа

    3 1 Отговор
    И що ще Канада в Украйна? И нейните ли интереси са засегнати или този конфликт е най-жестокия в момента? Ами да вземат да помогнат на онези нещастници, които ги колят ежеминутно от Ислямска "държава" или в Нигерия или на десетки други места по света! А да попитам този "загрижен" човечец, дали рестрикциите спрямо Русия и военната помощ на Украинските ултраси от щатите и техните ду.елизци ще спомогнат за дипломатическото разрешаване на конфликта? А що се отнася до това кой вика на черното бяло - САЩ са абсолютен лидер в тази дисциплина.
  • 2 Киро

    1 3 Отговор
    Я тролчо как подскочи...

    ХАХА - на викането на черното - бяло истински и несравним шампион е Русия!
  • 3 mediator37

    3 0 Отговор
    Добре де, САЩ затриха огромна уредена държава като Ирак, защото имала химически и ядрени бомби, пък накрая се оказа че няма нито химически , нито ядрени бомби. Ами стават грешки.
    Сега... големите правят грешки, недовиждат. Простено им е.
  • 4 бай тошо

    2 1 Отговор
    Я,Киро минусчето пак на линия
  • 5 сссс

    1 0 Отговор
    както и да го въртите американските оратори ...

    русия каза че вече няма еднополюсен модел ..точка

    русия не е васал на сащ има ресурси армия собствен военопромишлен комплекс и ядрена триада ..

    няма как да не се съобразявате с нея и тва е

    колкото и да джавкате хванете се за палците
  • 6 сссс

    1 0 Отговор
    много ви прече путин че са опълчи на американския черен султан ..ама тъй ще е вече ..край на еднополюсния модел хахахаха

    как я искате русия с някой алкохолик като горбачов или елцин ли дето правихте каквото си искате и бяхте изприватизирали и в русия всичко печалившо да смучете ресурсите на руснаците

    тая песен свърши ако не сте разбрали още толкос по жалко за вас
  • 7 сссс

    0 0 Отговор
    колкото до премиера на канада ...за пръв път му чух името сега

    смятай колко важи ... че мнения да дава по въпроса ........мижитурка
  • 8 ам чи нъл знаш

    0 0 Отговор
    Свободните васалите на магарицата от ЮК са:
    Канада, Австралия, Нова Зеландия, Гибралтар, Фолкландските острови.
    Те всички уж са свободни ама говорят онова дето магарицата им каже, нищо че учат днес нас на демокрация и че няма да сме повече под чужди диктат.
    Затуй веки и ний, сни ужким по-свободни и по-добре!
    Пък я си мисле, че сни по-зле.
  • 9 Azsam

    0 0 Отговор
    Who da f.ck r 7