Last news in Fakti

7 Юни, 2015 20:48 1 702 23

Г-7: Единни сме в санкциите срещу Русия

  • г-7-
  • санкции-
  • русия-
  • гърция-
  • обама-
  • меркел
Г-7: Единни сме в санкциите срещу Русия - 1
Снимка: АП/БТА
Г-7 е единна в запазването на санкциите срещу Русия. Това е резултатът от днешните разговори на лидерите на водещите в света икономики. 
 
Те се срещнаха в баварския замък Елмау, за да обсъдят ситуацията в Източна Украйна, гръцката дългова криза, подготвяното трансатлантическо търговско споразумение и предизвикателствата пред климата.
 
Американският президент Барак Обама и германският канцлер Ангела Меркел обсъдиха дневния ред на срещата по време на неформален разговор в градчето Крюн, припомня АП. 
 
Агенцията отбелязва, че двамата лидери са се договорили санкциите срещу Русия да продължат до изпълнението на Минските споразумения.
 
Всички ние бихме предпочели Русия да присъства на масата на Г-7... Но нашата група не е само група на политически и икономически интереси, а преди всичко общност на ценности. Именно затова Русия не е сред нас днес и няма да бъде поканена, докато продължава агресивното си поведение спрямо Украйна и други държави. Това заяви преди началото на форума председателят на Европейския съвет Доналд Туск.
Той поличи подкрепа и от британския премиер Дейвид Камерън, който застана зад санкциите срещу Москва. 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    3 1 Отговор
    ПРАВЕТЕ САНКЦИИ НА ПУТИН
    ЗАТОВА НЯМАМЕ ТУРИЗЪМ

    Коментиран от #4

  • 2 кмета

    0 0 Отговор
    500 души от цялата страна. Те пристигаха със коли втора употреба - най-вече БМВ-та и стари мерцедеси, каруци или междуградски автобуси. Разстилаха одеяла, вадеха барбекюта или пък сядаха из кръчмите на кебапчета и бира.
    До една булките бяха с официални рокли, гримирани и на високи токчета. "Задомих тук шест от седемте си дъщери. Две от тях - Цанка и Донка ги избраха на конкурс за "Мис Калайджийка", но през 90-те години, когато нямаше място къде да седнем на поляните или да спрем автомобила си. Кризата не беше дошла, имаше пари. Булките сега са малко, но вярата по-силна", смята 64-годишната Стоянка Георгиева от първомайското село Градина.we not belive.
  • 3 кмета

    0 0 Отговор
    Без, батко няма сладко.
  • 4 onq s konq

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "Vasik Atanasova":

    "Нямаме" туриэъм,эащото ТИ нямаш парични энаци эа да отидеш и да го видиш на морето.И като не можеш да иэвадиш кинтите,вадиш дълбокомислени эаключения,а току виж и съвети си почнал да раэдаваш!:)
  • 5 Киро

    1 3 Отговор
    Хохо, драги зрители!

    Единствено жалкото в тази ситуация е, че пак що го яде обикновения руснак, а на виновното джудже комплексар!
  • 6 Рудан

    3 1 Отговор
    Да ви п...раските ценности ,двуполови и триполови . Защо никой не ги изреди тези ценности ,ядат ли се, пият ли се ? И защо като идиоти се кълнат в нещо което никой не е виждал.Демокрация неикога не е имало на света и няма да има ,камо ли някакви ,,демократични ,,ценностти. Демокрацията е мантра . А за ,,джуджето комплексар ,,нали става въпрос за клоунът от Дондуков .членът на Партииният комитет на БКП-ВМЕИ ,,Ленин,,и после секретар на ОК на ДКМС -Благоевград .

    Коментиран от #21

  • 7 дддд

    3 1 Отговор
    е така заповядва черния американски султан...

    америка е пред фалит ..трябва да почне д апродава клонирани буклуци в европа

    а шматките от ес слушат загубиха големия руски пазар ..там се наместиха азиатците и китайците ..жалка картинка
  • 8 Съни

    1 1 Отговор
    Хааха--какви санкции бе "умници"...само пример-Куба беше 50 години със санкции и пак не клекнаха на американците--та руснаците ли ще клекнат.Глупаво и наивно е,да се смята че тази ограничения ще доведът до някакъв резултат.Особенно след като Русия и Китай демонстрираха единство,а БРИКС е в състояние да обърне с главата надолу живота на американците в САЩ--това е мнение на германските банкери,поискали да участват в новата азиатска банка-основана от Русия и Китай.Целият този цирк със санкциите е прах в очите ни.Предричаха че руската икономика ще се срине след 3 месеца санкции-а руснаците вече два пъти увеличиха пенсиите-с 11% и 12%...общо с 23%......а ние балъците с евроценностите ги чакаме да фалират.

    Коментиран от #9, #22

  • 9 onq s konq

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Съни":

    Случайно энаеш ли колко милиона струваше "иэдръжката" на Куба месечно на СССР?/която се поемаше и от целия соц. лагер естествено/А энаеш ли освен процента на вдигане на руските пенсии колко е и процента на девалвация на рублата?

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Съни

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Знам много добре--само че СССР го няма вече 20 и кусор години.....а за девалвация в Русия не ми говори....
  • 11 Неграмотен

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Оня,каква девалвация бе ....Позната мед.сестра излезе в пенсия-на 45 години получава 23 000 руб+4 000 губернаторски+6 000 северни-за района в който е работила+8 000 защото е в държавен фонд--общо 41 000 руб пенсия.....груб днешен курс от 60руб за евро---683 евро пенсия.Разходите и за комунални услуги--ток,вода,парно,кабеларка,нет,сот на апартамента,чистачка на входа,асансьор,почистване на двора пред блока,паркинг място--е около 4 000 руб---имайки предвид че бензина и нафтата са им евтини--смятай колко пари и остават.Тях курса на еврото не ги бърка-получават рубли-харчат рубли-----Цените са се вдигнали със 10--15%......а сега ми кажи,че са зле руснаците...абе големи наивници сте....

    Коментиран от #12

  • 12 ккк

    1 3 Отговор

    До коментар #11 от "Неграмотен":

    Ти вярваш ли си?Мълчи,да не се разчуе,че руския север ще бъде залят от емигранти. Раят на земята бил в Русия,а пък глупаците от цял свят ходят да мият кенефи в Лондон.Мълчи,мълчи,че поляците ще превземат сибир,само да разберат ,че 700 евра пенсия дават.

    Коментиран от #13

  • 13 СиС

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "ккк":

    По повод иронията ти за емигрантите--по данни на ООН,Русия е втора по приток на емигранти след САЩ--и да,точно в Сибир.Инфото е от сайта на ООН...схващаш ли??
  • 14 Киро

    0 1 Отговор
    Оуу, я да ги видим тия бели хора, дето емигрират в Русия!

    АААА, май се оказва, че не са бели хора, че кой нормален бял човек ще иде да живее в Русия? КОЙ??

    Коментиран от #18

  • 15 Киро

    0 1 Отговор
    "Големият руски пазар" - всъщност е между 2 и 3% от износа на Германия - най-големия им партньор!

    ХАХА
  • 16 ala

    1 0 Отговор
    Тия ли западни гейчета ми говорят за ценности. Опита им за преврат в украйна назадна с пълна сила. Да си го набиват там и да си траят
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 СиС

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Киро":

    Кирчо,ами си и нагЪл----в САЩ емигрират САМО инжинери,нали..........смехурко

    Коментиран от #19

  • 19 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "СиС":

    Ти първо се научи как се пише инжЕнер и после ми задавай въпроси!

    Коментиран от #20

  • 20 Неграмотен

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Киро":

    Кире-професоре,това че е сгрешил,НЕ означава,че написаното не е истина.Няма какво да отговориш-затова намираме кусори....М/у другото в нета,много малко хора се стараят да пишат праилно-дори журналистите...
  • 21 стратокастър

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Рудан":

    Демокрация може да не имало но комунизъм също ??0 години за жигули -цял живот за панелка ?
  • 22 шлемник байкалски

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Съни":

    За Куба че не са клекнали ....просто трябва да си изкривиш душата за да го кажеш!Наблюдавай внимателно тая държава!Тя прави завой ,изплъзва се от руснаците/те просто нямат ресурс -пари да я задържат/и американците постепенно вдигат санкцийте!До сега в Куба средната заплата беше 10-15 $Отскубнат ли се от руската "браткса "прегръдка ,бавно и постепенно живота и там ще се нормализила а руснаците ще загубят още една колония !!?
  • 23 сссс

    0 0 Отговор
    Европейският съюз е представен в Г8, но не може да е председателства или да е домакин на срещи ..вижте уикипедия

    смятай за каква неравнопоставеност говорим .. и формата г7 използва точно ес да налага санкции които са тотално в ъщърб само на европа ..достатъчно е че си изгуби руските огромни пазари и ги подари на азия и китай жалка картинка
Новини по държави: