Last news in Fakti

13 Юни, 2015 17:50 1 148 1

Алексис Ципрас: Гърция е готова на труден компромис

  • алексис ципрас-
  • компромис-
  • гърция

Той признава, че най-важното за страната в момента е излизането от кризата

Алексис Ципрас: Гърция е готова на труден компромис - 1
Снимка: БТА/AP

Гръцкият премиер Алексис Ципрас предупреди, че Гърция трябва да е готова за „труден компромис“ в преговорите с кредиторите, когато най-близките му съветници пристигнаха за преговорите в Брюксел, съобщи Ройтерс. 

Атина е поставена под натиск да договори освобождаването на помощните средства за страната, преди тя да е изпаднала в неплатежоспособност. Високопоставени служители на Еврозоната вече заявиха, че се подготвя почвата за евентуален банкрут на Гърция.

Гръцката делегация е изготвила нова оферта за споразумение с ЕС и МВФ, които настояват за спешни реформи в замяна на отпускането на 7.2 млрд. евро от спасителния фонд за страната.

„Ако ние достигнем до това устойчиво решение, дори и с цената на труден компромис, ние ще приемем предизвикателството, защото нашият единствен критерий е да се измъкнем от кризата.“, заяви Ципрас в изявление от парламента.

Ципрас използва термина „устойчиво решение“, уповавайки се на продължителните молби на Гърция за отписване на част от огромния дълг на страната, което според него ще й помогне да се стабилизира финансово. До края на юни страната трябва да покрие и 1.6 млрд. евро от своя дълг към МВФ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гърк

    1 0 Отговор
    а въй ще трябва да се бачка
Новини по държави: