Last news in Fakti

14 Юни, 2015 19:34 1 275 0

Спешни преговори за Гърция в Брюксел

  • гърция-
  • брюксел-
  • преговори-
  • спешни

Страната се опитва да предоговори условията около дълга си

Спешни преговори за Гърция в Брюксел - 1
Снимка: БТА/AP

В Брюксел се провежда спешна среща между Гърция и представители на Европейската комисия, свързана с решаването на дълговата криза в страната, съобщи Ройтерс.

Гърция се опитва да договори намаляване на външния си дълг, докато нейните кредитори настояват за въвеждането на тежки финансови реформи в замяна на отпускане на част от спасителните средства във фонда за страната.

Европейските лидери се опитват да притиснат гръцкия премиер Алексис Ципрас да се съгласи на сериозни отстъпки в търсенето на сделка с МВФ и ЕС.  По-рано през седмицата се разбра, че лидерите на съюза вече са взели мерки в случай на банкрут на Гърция и нейното излизане от Еврозоната.

До 30-ти юни Атина трябва да изплати 1.6 млрд.  евро от дълговете си към МВФ. Ципрас вече заяви, че е готов да приеме тежки компромиси в името на устойчиво решение, водещо до края на кризата в Гърция.

В същото време в коментар, който предстои да излезе във вестник „Билд“, германският вицеканцлер Зигмар Гарбиел заявява, че Европа започва да губи търпение по отношение на Гърция.

„Ние искаме да помогнем на Гърция да остане в Еврозоната. Ала не само времето изтича, но и навсякъде в Европа започват да губят търпение.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: