Last news in Fakti

15 Юни, 2015 12:21 1 512 14

Киев: Русия обстрелва газопроводи

  • украйна-
  • газ-
  • синьо гориво-
  • обстрел

Предвижда се газоснабдяването на Мариупол да бъде възстановено след 48 часа

Русия обстрелва стратегически газопроводи в Украйна, за да прекъсне доставките на синьо гориво към стратегическия град Мариупол.

Това обявиха от пресслужбата на украинското външно министерство.

Руската артилерия е обстрелвала стратегическия газопровод към Мариупол на 12 юни.

От правителството в Киев обещаха възстановителните дейности да започнат веднага след като сапьорите успеят да обезвредят неизбухналите мини.

Предвижда се газоснабдяването на Мариупол да бъде възстановено след 48 часа.

Обстрелването на гражданска инфраструктура е крещящо нарушение на минските споразумения, заявяват от украинското външно министерство.

Русия и бойците не спират опитите да създадат атмосфера на хаос и паника в Украйна, заявяват от Киев.

Индустриалният град Мариупол, който има стратегическо положение на Азовско море, беше заплашен от атаките на сепаратистите месеци наред въпреки примирието, припомня Ройтерс.

Производството стомана в Украйна е спаднало с 28% до 9.2 млн. т. през първите пет месеца на 2015 г. в сравнение със същия период миналата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ани

    0 1 Отговор
    Русия е агресор ! Това е видно за цял свят само за обикновените руснаци не е. Съжалявам за годините в които съм имала топли чуства към тях .

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ани ":

    Всички големи държави и империи са били агресори в своята история! Нима Рим не е бил агресор? Нима Великобритания не е била агресор? Нима САЩ не са агресори?
    Аз съжалявам, че има такива като теб, които виждат само едната страна на медала, а не виждат, че всички големи войни са ги започвали винаги западните държави, с нелепия мотив, че руснаците са диваци!
    В сета няма само черно и бяло, драга!!! Украйна е създадена от болшевиките с парите на Германия, за да извадят Руската империя от Първата световна война! Ама кой ли е спал в часовете по история?
  • 3 Ь 7777

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ани ":

    Ани--хубава би било,така да рИвеш и за убитите деца в Донбас--вече са над 600....а не само да лицемерничиш и да пишеш лозунги....А убитите деца са дело на "хуманните и добри" чичковци от Киев--а те са протежета и подлоги на световният жандарм САЩ....
  • 4 ТТТТТ

    1 0 Отговор
    На Киев вече никой не им вярва.Миналата садмица,обявиха че няма да си обслужват дълговете--МВФ и Е.Б. така изреваха,че Яценюк трябваше да се прави на палячо--"ама не сте ме разбрали...ама извинявайте"....
  • 5 Киро

    1 1 Отговор
    путински твари продължават да избиват мирно население в Донбас, продължават да сриват инфраструктурата на Украйна, чиято цялост и независимост гарантираха с договор!!

    Но всъщност какво е един договор, водкари са свикнали да не спазват думата си!

    Коментиран от #10

  • 6 раптор

    1 0 Отговор
    До Киро договора е от 1999г. и е подписан от Украйна и Русия. Той гласи, че Русия уважава териториалната цялостност на Украйна в случай, че те гарантират отсъствието на НАТОвски войски на територията си! Русия е взела превантивни мерки, след като идеологически, украинците натам са се насочили! Ето ти договор! А цял свят разбират, че в украйна работят с престъпници, но не искат да го признаят, защото ще признаят, че и самите те са такива! Нормално ли е според тебе нацистки военни формирования да трепат мирните хора?

    Коментиран от #11

  • 7 Неграмотен

    1 0 Отговор
    На тези смешковци от Киев,вече и децата не им вярват.Толкова са абсурдни твърденията им,че даже народът им вече ги намрази.Немска фондация е направила допитване-67% от украинците вече не вярват на Киев...а 71% не вярват на САЩ....
  • 8 сссс

    2 0 Отговор
    дамм сигурно ..да разрушава газопровода си по който продава газ ...не абсурдно ами идиотски звучи ..все по идиотска става антируската пропаганда.

    тва че си взривявате газопроводите за да спирате работата на газ пром ок ама да твърдите че те си го разрушават вече минава всякакъв разум .... все едно мерцедес бомбардира завода си в китай хахахаха
  • 9 САЩ е СССР

    2 0 Отговор
    Киев,вече "кърти миФки"-хаахххаха
  • 10 бай тошо

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Киро":

    МНОГО ЗЛОБА БЕ кире,ама акъл хич
  • 11 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "раптор":

    рапторе ,кви натовски войски е имало в украйна миналата година когато путин го окупира?

    Коментиран от #12

  • 12 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Десислава Димитрова":

    Хайде по-грамотно. "...Украйна....когато Путин ГО укопира". Украйна е в ж.р. и следва да се пише-Я окупира, а не ГО. Има такава японска игра, ама ти е над "интелекта". За смисъла на написаното-без коментар, не си струваш.

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Монго":

    тролче,става въпрос за полуостров крим и той е в мъжки род ,освен това се пише Окупира !