Last news in Fakti

19 Юни, 2015 11:27 1 222 2

Проевропейски митинг в Атина

  • гърция-
  • проевропейски-
  • митинг-
  • еврозона

Хиляди гърци подкрепиха оставането на страната в еврозоната

Хиляди гърци се стекоха вчера на централния атински площад Синтагма, за да заявят твърдо, че мястото на Гърция е в Европейския съюз и еврозоната. Млади, възрастни, мъже, жени, деца излязоха, за да покажат, че има и друга Гърция - тази, която работи, твори, създава брутен вътрешен продукт и успява въпреки кризата, съобщава онлайн изданието GRReporter.

За разлика от онзиднешното вяло присъствие на привържениците на СИРИЗА, вчера атмосферата на площада бе съвършено различна, много динамична. Хората скандираха, свиреха със свирки, дискутираха, бяха ентусиазирани.  “Да на Европа”, “Гърция на предприемачеството”, “Гърция, демокрация, Европа”, "Назначенията в държавния сектор са равни на рецесия", "Не на ново Ватерло, оставаме в евро" - такива плакати се открояват сред морето от хора.

С напредването на времето хората не само не се разотиваха, но напротив - събираха се все повече и повече.

Сред присъстващите бяха и депутатите от Нова демокрация Кириакос Мицотакис и Адонис Георгиадис, както и президентът на Атинската търговско-промишлена палата Константинос Михалос.  

Демонстрацията се провежда в сянката на поредния провал да се постигне споразумение между Гърция и кредиторите й на ниво Eurogroup, където към гръцкия финансов министър Янис Варуфакис бе изпратен твърд сигнал, че страната му трябва да се приземи към реалността.

Сега погледите са насочени към понеделник, 22 юни и срещата на върха на страните от еврозоната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 0 Отговор
    Не може в съвременния свят да се управлява държава/европейска при това/ с мухлясали социалистически прийоми и нагло противопоставяне на цивилиэования Эападен ред...като например да вэемаш едни пари и после да не ги връщаш!А "Сириэа" си е "еднодневка" отвсякъде СЪЩО КАТО БСП-ПОЯВЯВАТ СЕ ОТ НИЩОТО ПОДОБНИ ПАРТИИ,ГРАБВАТ УПРАВЛЕНИЕТО НА СТРАНАТА,НАТВОРЯВАТ БЕЭОБРАЭИЯ СЪС ТРАЙНИ ПОСЛЕДСТВИЯ И ИЭЧЕЭВАТ СКОРОСТНО.
  • 2 Обама президенти

    0 0 Отговор
    A герб като са двулични индивиди излъгаха доста хора ..хем бутат отпред ДПС хем барат отзад НФСБ и ВМРО ами какво направиха само магистрали..където не стават за нищо.. да живее тъпотията !!
Новини по държави: