Last news in Fakti

23 Юни, 2015 20:29 1 037 0

Тайван стана носител на редица отличия заради научни открития и изобретения

  • тайван-
  • панаир-
  • „invention and new product exposition”-
  • питсбърг-
  • сащ-
  • изобретения-
  • златен медал-
  • награди-
  • отличия

По време на събитието „Invention and New Product Exposition” в Питсбърг Тайван спечели 47 златни медала, 32 сребърни и 7 специални награди

Участници от Тайван спечелиха 47 златни медала, 32 сребърни и 7 специални награди по време на събитие, проведено в Питсбърг и посветено на изобретенията и новите продукти – „Invention and New Product Exposition”. Това постави страната за четвърта поредна година на върха в най-големия по рода си панаир в САЩ.

Сред спечелилите отличия се нарежда  Леон Чен – създател на дентална хирургична техника за поставяне на зъбни импланти, която съкращава възстановителния период след интервенцията от една година на 4 месеца. Това откритие привлече много похвали и адмирации. Патентованата  в Тайван, САЩ и Китай първа по рода си процедура спечели на Чен три златни и два сребърни медала, една специална награда и парично възнаграждение в размер на 3000 щатски долара.

Също толкова впечатляващо беше и откритието на TCI Co.Ltd със седалище в Тайпе, а именно специалният чип тест, подчинен на нутригеномиката, който предоставя възможност за ранно диагностициране на диабет, както и причините довели до него, и изграждане на подходящи хранителни режими за всеки отделен индивид, съобразени с неговата генна структура. Откритието спечели златен медал и една от почетните награди на панаира.

Също така в кръга на победителите се нарежда и многофункционалното сгъваемо легло, разработено от Фондация „Buddhist Compassion Relief Tzu Chi”.  Лесното за транспортиране изобретение е вдъхновено от наводненията в Пакистан през 2010г. и създаването му е съобразено изцяло с екологичните принципи за опазване на природното равновесие. По време на събитието в Питсбърг създателите на това легло взеха 2 златни медала и специална награда.

Сред останалите забележителни творения са биоразградими контейнери, създадени от бонзай, а също и оригинална „анти-кражба” винтова ключалка за компютри, разработена от трима младежи. Специални отличия получиха и Чай Йен-Хсин – доцент по електротехника в университета Ченгхсин за науки и технологии в Тайпе и Грейс Лий – преподавател в университета Луфенг за своите усилия за насърчаване на местното образование и научни открития.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА