Last news in Fakti

26 Юни, 2015 19:15 1 029 0

Джихадистка атака над военна база в Сомалия

  • атака-
  • сомалия-
  • база

Има десетки загинали

Джихадистка атака над военна база в Сомалия - 1
Снимка: БТА/AP

Поне 30 души бяха убити по време на атака срещу база на Африканския съюз в Сомалия, съобщи Би Би Си.

Отговорността за нападението бе поета от джихадистката групировка Ал Шабаб. Тя е започнала със самоубийствен взрив на кола бомба пред входа на базата в Леего, намираща се край основния път, свързващ столицата Могадишу с град Баидоа.

От Ал Шабаб обявиха, че са превзели напълно базата. Това все още не е потвърдено. Базата в Леего се обслужва от войските на Бурунди, които са част от мисията на Африканския съюз в Сомалия, която разполага с около 20 000 войника.

Свидетели от близките райони са видели как джихадисти превозват оръжие към базата, прибират телата на своите убити и как изгарят превозни средства.

Губернаторът на провинция Долен Шабел зави, че терористите са извършили три отделни атаки в региона, повечето от които са били отблъснати. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА