Last news in Fakti

1 Юли, 2015 16:06 2 145 2

Меркел: Можем да изчакаме, защото Европа е силна

  • ангела меркел-
  • гърция-
  • европа-
  • силна
Меркел: Можем да изчакаме, защото Европа е силна - 1
Снимка: БТА/ AP

Гърция де факто е фалирала, но Ангела Меркел остава спокойна, пише онлайн изданието на сп. „Шпигел”. Тя подчерта в Бундестага, че Европа е стабилна въпреки драматичното положение на Атина, а вратата за по - нататъшни преговори остава отворена.

Меркел даде категоричен отказ за по - нататъшна програма за помощ преди референдума. „Ние ще изчакаме референдума, преди това няма да се преговаря за нова програма, каза Меркел в Бундестага, където се проведе дебат за положението в Гърция.

Според Меркел нова програма за помощ без мандат на Бундестага не е възможна, тъй като досегашната програма е изтекла миналата нощ. „Ние можем спокойно да изчакаме, защото Европа е силна, много по-силна отколкото преди пет години преди началото на европейската дългова криза.

Канцлерът на Германия показа готовност за по - нататъшни разговори с Гърция, компромис е възможен, но не на всяка цена, каза Меркел. Тя подчерта, че легитимно правото на гръцкото правителство да проведе референдум, но в същото време останалите 18 държави от Еврозоната имат правото да имат позиция. В крайна сметка става дума за благосъстоянието на всички.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оня без коня

    0 0 Отговор
    Всички се правят,че царя не е гол....
  • 2 КВО ОЩЕ ЧАКАМЕ

    0 0 Отговор
    НИТО АУДИ
    НИТО ФОЛКС
    НИТО БМВ
    НИТО КЛАС
    НИТО ОПЕЛ
    НИТО БЕНЦ

    НИЩО НЕ НИ ДАДЕ ДОЙЧО ЗА 25 ДУПЕЛИЗАНЕ.

    ТУЙ ДЕТО ХИТЛЕР НЕ УСПЯ С АБВЕРА,
    ДНЕС ПОСТИГНА ГО АНДЖИ С ЕВРОПЕЙСКИЯ.

    Е И ЩО ? ДЕ ГО КЕЛЕПИРА ОТ ФАЙДАТА?

    Само дето ни окошариха и чакаме указания.
    Това ДА, това НЕ.
    Че то туй си е ЖИВА ОКУПАЦИЯ а НЕ ДЕМОКРАЦИЯ.
Новини по държави: