Last news in Fakti

4 Юли, 2015 11:16 963 2

"Шпигел" подаде жалба срещу подслушването от САЩ

  • меркел-
  • подслушване-
  • шпигел-
  • жалба
Германското списание "Шпигел" е подало в петък жалба до федералния прокурор в Карслуе, че е било обект на подслушване от страна на американските спецслужби.
Това става ясно от официално изявление на изданието.

"Шпигел" смята, че подслушването на американските тайни служби е нарушило неприкосновеността на кореспонденцията, която са водили журналисти на изданието. 

През 2013 г. списанието разкри практиката на американската Агенция за национална сигурност да подслушва мобилния телефон на канцлера Ангела Меркел.  

Междувременно стана известно, че Специален отдел на американските спецслужби ЦРУ и Агенцията за национална сигурност (NSA) се е занимавал с подслушването на сътрудници на канцлера на Германия Ангела Меркел. Става дума за Специалната служба за събиране (SCS), чиято абривиатура се среща в документите от Wikileaks от 2011 г.

Тя е прехващала и подслушвала телефонните разговори на германските политици и чиновници с техните европейски колеги. 

SCS разполага с 80 филиала по света като 19 от тях се намирали на Стария континент. Служителите на отдела работили по правило в дипломатическите посолства и консулства на САЩ. Те разполагали с необходимата апаратура, която им позволявала не само да подслушват мобилни телефони, но и да определят тяхното местоположение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ASD

    0 1 Отговор
    Не само че е подслушвала, но и е събирала компромати чрез които държи всички политици в ЕС на къс повод. Време е германците и французите да осъзнаят че целия им политически елит е зависим и контролиран от ЦРУ.

    Коментиран от #2

  • 2 сссс

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ASD":

    добре че беше ти да ги светнеш щото те не знаеха хихихи
Новини по държави: