Last news in Fakti

13 Юли, 2015 09:55 2 820 8

ЕС постигна споразумение за дълга на Гърция

  • ес-
  • дълг-
  • гърция

ЕС постигна споразумение за дълга на Гърция. Това става след близо 17 часови маротонски преговори.

Това написа в профила си в Туитър белгийският премиер Шарл Мишел.

В момента не се съобщават подробности по сделката. Тя е била подготвена и представена на преговарящите от президента на ЕС Доналд Туск. Той отбеляза, че сделката е постигната след близо 17 часови маротонски преговори. Тя отваря пътя на Европейският стабилизационен механизъм да провежда реформи в балканската страна и да оказва финансова подкрепа.

До последно два големи въпроса оставаха нерешени.

Едно от условията беше Гърция да създаде фонд от държавни активи за приватизацията на стойност 50 милиарда евро, с който в бъдеще да се покрива част от нейния дълг. Атина беше против това фондът да се управлява от независима компания в Люксембург, която да разпродава активите. Вторият спорен момент беше настояването на Алексис Ципрас за по-слабо участие на Международния валутен фонд в бъдещата финансова програма за реформи.

За сряда се очаква да бъде свикана среща на върха на ЕС, която да финализира сделката с дълга на Гърция.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сссс

    1 1 Отговор
    всите руски лизачи ке са много недоволни дето гърците и ес са се договорили понеже те чакат и не мат да дочакат коги гърция ке мине под крилото на русия но тая няма да стане..ВЕЛИКИЯТ ОБАМА НЕ ДАВА ХИХИХИХИ
    СЛАВА НА АМЕРИКА
    СЛАВА НА ВЕЛИКАТА АМЕРИКАНСКА ДЕМОКРАЦИЯ
    СЛАВА НА ВЕЛИКИЯТ ОБАМА
    СЛАВА НА ВЕЛИКИЯТ ДОЛАР
    СЛУЖА НА САЩ
    СЛАВА СЛАВА СЛАВА
    УРАААААААААААААААААААААААА
    забележка : всите руски лизачи да си пазят езиците да не ги изтъркат оти ке им са нужни.. нанай език нанай купейка

    Коментиран от #3

  • 2 GTi

    0 0 Отговор
    да им бият шута на тия лентяи най-после .... !!!!
  • 3 некойси

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "сссс":

    Ти си луд ве!

    Коментиран от #4

  • 4 сссс

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "некойси":

    Ти си първия недоволен руски трол който се обади, явно си много недоволен и се пукаш от яд, че така се развиват събитията. Споко тролчо, не го вземай много навътре.
  • 5 Последният виц

    0 0 Отговор
    Попитали Ангела Меркел от колко члена е съставено средното немско семейство, а тя отговорила - от 6 члена: баща, майка, две деца и двама гръцки пенсионери.
  • 6 Парадоксът

    1 0 Отговор
    Забележете ! Рубладжиите у нас не окайват българския, а гръцкия народ ?
  • 7 Киро

    0 0 Отговор
    На Ципурас му разпраха дирника комунистически, всъщност, както се очакваше.

  • 8 Десислава Димитрова

    1 0 Отговор
    статията е абсолютно неточна.няма споразумение напротив десните в европа показаха ясно че вече няма да се съобразяват с гръцките маймунджилъци,а левите пак се излевиха ,което обаче няма да помогне на гърция с нищо щото десните са тези дето са с парите:),за съжаление гърция се клатушка към безната и само чудо би я спасило.чудото е гърците за 4 ри седмици да свършат работа дето не са свършили 6 години,нещо което няма как да се случи.само че гръцкия фалит ще има сериозни икономически негативи и за българия ,така че дано стане чудо!