Last news in Fakti

17 Юли, 2015 12:20 1 124 2

Изгасиха пожара около АЕЦ „Чернобил“

  • пожар-
  • торф-
  • чернобил

Украински пожарникари са потушили пожара в забранената зона около аварирала АЕЦ Чернобил, съобщи АП.

Агенцията се позовава на съобщение на украинската служба за извънредни ситуации.

Последните огнища тлеещ торф на територията на забранената зона са били изгасени тази нощ.

Пожарът в района около Чернобил започна с подпалване на сухи треви и тръстики на 29 юни. Властите съобщиха, че радиационният фон остава в нормата и няма опасност за общественото здраве.

Това е вторият голям пожар в зоната около атомната електроцентрала. През месец април в района горски пожар обхвана 329 хектара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 JJivanov

    1 0 Отговор
    по време на експертни проучвания се появи версията, че чрез обемен ДМК е направена аварията с цел прикриване на тежка авария от паралелен свят..Предпочели да набедят хората че са виновни за увреждане с опасни изотопи и проникваща радиация..
    Сега това се потвърди..Паднаха специфични "осадки" с високо проникващи изотопи нямащи нищо общо с чернобил и този пожар..Станала е някъде високо авария и са хвърлили опасни течности ..
  • 2 внимавайте

    1 0 Отговор
    Винаги когато с е появи слух за радиация да се отчита възможност за проблеми в паралелни обиталища ..Живеем в охраняван резерват но както навсякъде винаги могат да се появят проблеми вкл независещи от нарочно размножавани домашни хора.