Last news in Fakti

9 Август, 2015 09:59, обновена 9 Август, 2015 18:21 1 631 0

Нов пожар около Чернобил

  • чернобил-
  • пожар-
  • гори
Нов пожар около Чернобил - 1
Снимка: АП/БТА

В забранената зона около Атомната електроцентрала в Чернобил отново е избухнал пожар. Горят треви и храсти, съобщиха от Държавната служба за извънредни ситуации на Украйна.

Пожарът е на три отделни места с обща площ около 32 хектара, се казва в съобщението.

Тази сутрин огънят е локализиран, а в пределите на контролиравия периметър продължава гасенето на пожара.

Фати.бг припомня, че голям пожар избухна в района на Чернобил на 29 юни. Тогава огънят се разпростря на 130 хектара. Пожарникарите успяха да го загасят, но запалилият се торф продължи да тлее в течение на две седмици.

Няма повишаване на радиационния фон в България

По повод информацията за нов пожар край Чернобил, Изпълнителната агенция по околна среда съобщава, че към настоящият момент Националната автоматизирана система за непрекъснат контрол на радиационния гама-фон не е регистрирала изменения на радиационния гама-фон на територията на България, характерни за него в пунктовете за измерване.

Конкретни стойности за радиационния гама-фон се публикуват всеки ден в 11 ч. на страницата на ИАОС, чрез Ежедневен бюлетин за радиационната обстановка.

В Русия не е регистрирано повишение на радиационния фон

На територията на Руската федерация не е регистрирано повишение на радиационния фон, съобщи Интерфакс, като се позова на пресслужбата на Здравната служба на страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: