Last news in Fakti

24 Юли, 2015 13:22 1 044 1

Изтеглянето на оръжията от Източна Украйна трябва да е бързо

  • оръжия-
  • изтегляне-
  • източна украйна-
  • украйна

Германия, Франция, Русия и Украйна са единодушни

Германия, Франция, Русия и Украйна се изказаха за бързо реализиране на договореното изтегляне на въоръжението от Източна Украйна, съобщава ДПА. Германският канцлер Ангела Меркел и президентите на Франция, Русия и Украйна Франсоа Оланд, Владимир Путин и Петро Порошенко, се съгласиха, че изтеглянето трябва да се наблюдава от ОССЕ (Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа), заяви говорителка на германското правителство в четвъртък вечерта, след телефонен разговор на държавните и правителствените ръководители.

Украинското правителство и проруските сепаратисти се споразумяха във вторник за 30 километрова демилитаризирана зона в района на въоръжения конфликт, от която трябва да бъдат изтеглени танкове и лека артилерия.

По думите на говорителката държавните и правителствени ръководители са се обединили, че трябва да се обърне внимание на политическия процес. Спешно необходим е напредък в предстоящите през есента регионални избори, които трябва да се проведат в съответствие със стандартите на ОССЕ, с украинското право и с особения статут на контролираните от сепаратистите райони.

И четиримата ръководители приветстваха споразумението от вторник за хуманитарни проекти в подкрепа на най-засегнатото от конфликта население в Източна Украйна, особено във водния сектор. Освен това е договорено преговорите за доставката на газ между Русия и Украйна да бъдат бързо възобновени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сссс

    1 0 Отговор
    квото каже путин ..там той командва..набийте си го в тиквите