Last news in Fakti

26 Юли, 2015 10:30 1 856 3

Германия критикува турската офанзива срещу кюрдите

  • турция-
  • кюрди-
  • удари-
  • пкк-
  • ислямска държава
Германия критикува турската офанзива срещу кюрдите - 1
Снимка: АП/БТА

Германският министър на отбраната Урсула фон дер Лайен критикува военните действия на Турция срещу Кюрдската работническа партия (ПКК). 

Анкара не трябва да затваря пътя на помирението с организацията на кюрдите, каза тя за немския телевизионен канал АРД. В Германия продължава дискусията за въздушните удари на Турция срещу Ислямска държава и забранената Кюрдска работническа партия (ПКК). 

Урсула фон дер Лайен подчерта в предаването "Тагесшау" на АРД, че правото на Турция да се отбранява срещу човеконенавистния терор на Ислямска държава е неоспорвано. Но също така е безспорно, предупреди тя, че пътят на помирението между Анкара и ПКК трябва да продължи.

Междувременно правителството на САЩ показа разбиране за турската офанзива и защити въздушните удари. 
"Действията срещу ПКК са легитимни", заяви Белият дом. Турция трябва да се защитава срещу терористични нападения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 drИванов

    0 0 Отговор
    Да живее Кюрдистан!

    Коментиран от #2

  • 2 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "drИванов":

    Е как да живее,след като Турция никога няма да допусне да се роди?!Между другото за турците кюрдите са това,което за нас са циганите.
  • 3 незнайко

    1 0 Отговор
    ("Действията срещу ПКК са легитимни", заяви Белият дом.) Нали е далеч от Америка, какво друго да кажат. Такъв конфликт трябва да пламне при тях - в САЩ, за да разберат какво е това.
Новини по държави: