Last news in Fakti
  Тема: Украйна

28 Юли, 2015 15:35 1 163 0

В Украйна предстои задочен процес срещу Виктор Янукович

  • виктор янукович-
  • процес-
  • задочен
В Киев започна процедурата за задочен процес срещу експрезидента на Украйна Виктор Янукович и редица високопоставени чиновници от неговата администрация. Това беше съобщено на брифинг от главния прокурор на страната Виктор Шокин, предаде РИА Новости.
 
Шокин съобщи, че обвиняеми, освен Янукович, са бившият шеф на Националната банка на Украйна Сергей Арбузов, министърът на приходите и таксите Александър Клименко и неговия заместник Андрей Игнатов, министърът на здравеопазването Раиса Богатирева и нейният заместник Александър Стащенко.
 
Главният прокурор обяви, че обвинителния акт срещу тях е практически готов. Те са обвинени в създаването на престъпна организация, злоупотреба с власт и в държавна измяна, съобщи ТАСС.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: