28 Юли, 2015 16:57 873 1

Барак Обама: Никой не трябва да е президент доживот

  • барак обама-
  • президент-
  • доживот

Той говори пред лидерите на Африканския съюз

Барак Обама: Никой не трябва да е президент доживот - 1
Снимка: БТА/AP

Американският президент Барак Обама призова африканските лидери да ограничат корупцията в своите страни и да прегърнат демокрацията, гарантирайки прогреса на континента, съобщи британското издание „Телеграф“.

Обама държа реч , адресирана към Африканския съюз в Адис Абеба.

„Нищо не може да освободи африканския икономически потенциал така, както справянето с рака на корупцията. Единственото африканците могат да сложат край на корупцията в своите страни. Милиарди изтичат от континента заради тази корупция.

Прогресът на Африка зависи и от развитието на демокрацията. Африканците, както и хората по целия свят, заслужават да имат контрол над собствения си живот. В момента тези свободи се отказват на много африканци. Демокрацията не е просто назначаване на фиктивни избори.

Когато журналисти се вкарват в затвора, за това, че си вършат работата, а активисти са застрашени от дадено правителство, може и да има демокрация по име, но не и по същество.

Никой не бива да е президент доживот. Смятам, че съм добър президент и ако се кандидатирам за трети мандат ще спечеля. Мога да свърша още толкова много работа.  За това обаче си има закон. Той казва, че не мога. Дори президентът не е над закона.“, заяви Обама.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ссс

    0 0 Отговор
    ше са сетиш...

    само може да завиждаш на путин за 89 % ния рейтинг и колко поредни мандата е премиер и президент на русия само може да сънуваш