Last news in Fakti

8 Август, 2015 20:11 2 161 3

Отмениха полет заради пиян екипаж

  • осло-
  • крит-
  • самолет-
  • екипаж-
  • алкохол

Чартърният полет между Осло и остров Крит днес не се състоя. Причината е установено високо съдържание на алкохол в кръвта на двама от пилоти и две от стюардесите. Както съобщават норвежките медии, малко преди да излети самолет Boeing 737 на авиокомпания Air Baltic към него се е приближила полицейска кола. Полицаите са завели целия екипаж в медицинския пункт на летището. Внезапната проверка е била продиктувана от анонимен сигнал подаден в 04.00 часа тази сутрин. В кръвта на двамата пилоти и две от стюардесите е установено над 0.2 промила алкохол.

Изпратен е друг екипаж, който да превози 109-те пътници. Част от тях разказват, че са стояли в самолета доста след като багажът им е бил вече качен. „Аз не знам дали част от екипажа е бил пиян или трезв, но забелязах, че един от тях е доста развеселен”, разказва пътничката Елена Тереза Лангеланд. „Учудващо е, че хора с такава отговорна работа, не я вземат насериозно и разполагат с толкова малко професионализъм”, допълва тя.

„Политиката на компанията е към „нулева толерантност” в подобни случаи. „Нулева толерантност” означава никакъв алкохол”, заяви говорителят на Air Baltic. „Налице са първоначалните тестове. Когато разполагаме с пълните резултати, ще предприемем необходимите действия”, допълни говорителят на авиокомпанията, като не пропусна да се извини на засегнатите пътници.

Законът в Норвегия предвижда до две години затвор за подобно провинение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    1 0 Отговор
    Пиян екипаж-весел полет:)
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ф7ъу

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "тошибиян":

    Само изключително долен човек може да се радва за смъртта на дете, чието и да е то!