Last news in Fakti

9 Август, 2015 15:29 1 342 0

Украйна направи черен списък на проруски актьори и певци

  • украйна-
  • списък-
  • актьори

Техните филми или песни повече няма да бъдат излъчвани по местни медии

Властите в Украйна обявиха черен списък с 13 проруско настроени актьори и певци, на които ще им бъде забранен достъпа до страната, както и излъчването на техни песни или филми в местните медии и кина, съобщи радио Lberty.

Списъкът е издаден от местното министерство на културата. 13-те имена в него се определят като „заплаха за националната сигурност“ , защото са изразили подкрепата си към анексирането на Крим от страна на Русия. Те също така открито са поддържали подкрепата на президента Владимир Путин към проруските сепаратисти в източните части на Украйна.

Говорителката на министерството Дарина Глушенко заяви, че забраната излъчване на материали по местните медии ще влезе в сила в близко бъдеще.

Сред имената на включените в списъка е това на френския актьор Жерар Депардийо, който е известен поддръжник на режима на Владимир Путин и дори получи руско гражданство през 2013 г. За него това е втора забрана, след като през миналия месец му бе забранено да посещава Украйна за срок от 5 години. В списъка още са имената на певеца Йосиф Кобзон и актьорът Михаил Боярски. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: