Last news in Fakti

23 Август, 2015 10:01 1 346 3

Повече от 4400 мигранти бяха спасени край бреговете на Либия

  • италия-
  • брегова охрана-
  • лодки-
  • имигранти-
  • либия-
  • бежанци-
  • спасени

В спасяването се е включил и норвежки военен кораба

Повече от 4400 мигранти бяха спасени край бреговете на Либия - 1
Снимка Архив АП/БТА

Италианската брегова охрана спаси близо 4400 имигранти в Средиземно море за последните 24 часа, съобщи Times of India. В спасителната операция са участвали много кораби, сред които и съюзнически норвежки и иралнски.

Два италиански военни кораби са участвали в спасителната операция.. Отзовавайки се на сигнал от две дървени лодки, застрашени от потъване, единият кораб е взел на борда си 507 души, а другият - 432, се казва в изявление на флота.

Различни други италиански кораби са участвали в спасителната акция. В спасяването се е включил и норвежки военен кораба, който е част от патрулната мисия на ЕС "Тритон".

Лодка, под командването на хуманитарната организация "Лекари без граници" е спасила 311 души, включително едно новородено бебе.

От бреговата охрана заявиха, че патрулни катери са качили на борда си общо малко под 1000 души от различни непригодни за пътуване рибарски и надуваеми лодки.

Повече от 2000 души загинаха тази година в опити да достигнат Европа с претъпкани, негодни за плаване лодки. Маршрутът от Либия за Италия е един от най-натоварените.

Според данни на ООН 264 500 мигранти са преминали Средиземноморието досега през тази година, от които около 104 000 са стъпили на италиянския бряг. Друг 160 000 са пристигнали в Гърция.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    0 0 Отговор
    Защо не ги откарват в Либия ами ги трупат в Европа,до кога ще продължава така?
  • 2 някой

    0 0 Отговор
    Сега и превоз да им организират на талибаните.А кой плаща сметката?

    Коментиран от #3

  • 3 Сконфуций

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "някой":

    Задължително превоз с конвой от военни кораби до точката на тръгването им. Има сателити и се знае. По-добре да се плаща сега, защото ако са в Европа ще стане страшно.
Новини по държави: