Last news in Fakti

26 Август, 2015 11:25 1 277 1

Унгария мисли да прати армията срещу бежанците

  • унгария-
  • армия-
  • бежанци-
  • имигранти
Унгария мисли да прати армията срещу бежанците - 1
Снимка: АП/БТА

Правителството на Унгария обмисля да прати армията на граница в опит да се справи с бежанската вълна, съобщава Ройтерс.

Агенцията се позовава на говорителят на премиера Золтан Ковач. Той посочи, че крайното решение ще бъде взето през следващата седмица.

От началото на 2015 г. в Унгария са влезли над 110 000 бежанци. Всеки ден унгарската полиция хваща около 1500 имигранти, които се опитват да пресекат границата.

Унгарският премиер Виктор Орбан обеща в края на август армията да завърши строителството на стената по границата. Първоначалните планове бяха, че тя ще е готова за началото на зимата.

Експертите очакват натискът над унгарската граница да се засили през следващите дни.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    БРАВО УНГАРИЯ!!! Да си ги приема хуманистката Меркел - какво са за 83 милиона богати немци 8-10милиона нелегални"бежанци" араби и негри с неизвестен произход?
Новини по държави: