Last news in Fakti

19 Септември, 2011 08:29 794 0

Доминик Строс-Кан не иска да е президент

  • доминик строс-кан-
  • франция-
  • президент
Доминик Строс-Кан не иска да е президент - 1
AP

Искам да бъде президент, но няма да се кандидатирам, заяви в интервю за телевизия Те Еф 1 бившият директор на Международния валутен фонд Доминик Строс-Кан. Той добави, че "ще отнеме време да разсъждава върху бъдещата си кариера".

Това бе първото телевизионно интервю на Строс-Кан след завръщането му във Франция. Той описа случилото се между него и камериерката Нафисату Диало като „неподходящ акт” и „морална слабост”.

Преди разгарянето на скандала Строс-Кан беше спряган за кандидат на левицата във Франция за президентските избори през 2012 г. Тогава сондажите показваха, че той може с лекота да победи сегашния държавен глава Никола Саркози.

Строс-Кан се защити, заявявайки че сексуалният контакт с камериерката „не е включвал насилие, принуда или агресия” и че Нафисату Диало е излъгала.

Камериерката отправи обвинения срещу Строс-Кан за опит за изнасилване, но обвиненията отпаднаха заради недостатъчната правдоподобност, което означава, че делото не може да продължи.

62-годишният Строс-Кан подаде оставка като ръководител на МВФ през май след ареста му.

Освен случая с Нафисату Диало срещу Строс-Кан бяха повдигнати обвинения от френската писателка Тристан Банон за опит за изнасилване през 2003 г. Той отново отхвърли обвиненията и подаде жалба за клевета.

По-рано официален източник, запознат с разследването по случая отрече, че е извършил опит за изнасилване, но „призна, че е дал знаци, че иска сексуален контакт с него, без да даде много подробности за природата на тези знаци”.

Разследването по твърденията на Банон продължава, затова Строс-Кан отказа да говори повече на тази тема.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА