15 Ноември, 2011 13:33 1 175 0

Строс-Кан съди в. „Фигаро“

  • доминик строс-кан-
  • ан синклер

Намесил се в личния живот на семейството му

Строс-Кан съди в. „Фигаро“ - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият управляващ директор на Международния валутен фонд (МВФ) Доминик Строс-Кан и съпругата му Ан Синклер ще съдят френския вестник „Фигаро“ за вмешателство в личния им живот след публикуването на статия за семейството им, съобщи един от адвокатите им Ришар Малка.

„Взехме решение да съдим „Фигаро“ за вмешателство в личния живот след публикуваната в събота статия за предполагаемите душевни терзания на Ан Синклер“, заяви Малка.

В статията се цитират думите на „приближен на семейния клан“, според когото „чашата е преляла“ и известната френска журналистка, която е съпруга на Строс-Кан от 1991 г., „не може да бяга от въпроса за раздяла“.

„Те излязоха напълно от информационната рамка и прекрачиха в рамката на воайорството и вербуването. Поради това призоваваме медиите към отговорност по този случай, има граници, които не бива да се прекрачват“, допълни адвокатът.

Вчера Ан Синклер и Доминик Строс-Кан съобщиха чрез адвокатите си, че ще сезират съда, за да „прекратят или осъдят“ всички нарушения на „тайната на следствието“ и на „презумпцията за невинност“, както и вмешателството в личния им живот.

На 14 май 2011 Строс-Кан, който беше смятан за фаворит на социалистите за президентските избори догодина, беше арестуван от полицията на Ню Йорк по обвинение за опит за изнасилване на камериерка. През август обвиненията бяха оттеглени заради ненадеждността на твърденията на камериерката Нафисату Диало и Строс-Кан бе освободен.

След завръщането му във Франция 30-годишната писателка Тристан Банон подаде срещу него жалба, обвинявайки го, че се е опитал да я изнасили през 2003 г. в апартамент в Париж, където тя го е интервюирала. 62-годишният финансист отхвърли твърденията на писателката и  заведе срещу нея дело за клевета.

В средата на октомври френската прокуратура прекрати разследването срещу бившия директор на МВФ за опит за изнасилване на Тристан Банон поради липса на доказателства. В изявлението на парижката прокуратура се казва, че съществуват доказателства за сексуална агресия, но те не са достатъчни за повдигане на обвинение.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА