3 Септември, 2015 16:04 660 0

Президентът на Гватемала подаде оставка

  • гватемала-
  • оставка-
  • президентът

Това стана часове, след като местната прокуратура издаде заповед за неговия арест

Президентът на Гватемала подаде оставка - 1
Снимка: БТА/AP

Президентът на Гватемала Алфред Молина подаде оставка, съобщи Си Ен Ен.

Оставката на Молина идва часове, след като от местната прокуратура издадоха заповед за ареста му.  Преди дни националният конгрес на страната гласува за свалянето на имунитета на Молина. Това направи възможно започването на процес срещу президента, по подозрения, че е участвал в корупционна схема, довели до масови протести в страната, искащи неговата оставка.

Според местната прокуратура и разследваща комисия на ООН Молина и негови приближени за приемали подкупи в замяна на намаляване на данъците за фирми, искащи да внасят стоки в Гватемала. В телевизионно обръщение през миналия месец президентът отхвърли обвиненията, заявявайки, че те са дело на неговите политически врагове, подтиквани от чуждестранни интереси. Във вторник неговият адвокат заяви, че Молина е готов да се изправи пред съда и да отговаря на повдигнатите срещу него обвинения. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА