Last news in Fakti

6 Септември, 2015 12:57 980 0

8000 души евакуирани във Франция заради обезвреждане на бомби

  • франция-
  • евакуирани-
  • бомби

Те са останали от въздушни удари през Втората световна война

8000 души евакуирани във Франция заради обезвреждане на бомби - 1
Снимка: АP/БТА

Мащабна операция по обезвреждането на три  бомби от Втората световна война започна в департамента Сен Дени, разположен на север от Париж, съобщи ТАСС.

Взривните устройства са открити в хода на железопътни работи в гъсто населен район. Това наложи евакуацията на 8000 души. По обезвреждането на бомбите работят над 300 полицаи.

Около мястото на обезвреждане на бомбите е въведена безопасна зона с радиус от 700 метра. Според властите бомбите са британско производство, като всяка една от тях съдържа по 280 кг. взривно вещество. Те са били използвани през 1944 г. по време на масирана въздушна атака, чиято цел е била унищожаването на  основен железопътен възел.

Процедурата по обезвреждане е много сложна. Не е изключен и варианта те да бъдат взривени на място. Завършването на акцията може да бъде отложена за 20-ти септември.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: