8 Септември, 2015 19:48 873 3

Папа Франциск улесни разводите при католиците

  • папа франциск-
  • улесни-
  • католиците

Той въведе поредни новаторски реформи

Папа Франциск улесни разводите при католиците - 1
Снимка: БТА/AP

Папа Франциск разкри реформи, значително улесняващи разтрогването на брак на католическа двойка, съобщи Би Би Си.

Католицизмът не признава развода и смята брака за доживотен съюз. За да се разделят, съпрузите трябва да анолират своя брак, като демонстрират, че решението им е било грешно от самото начало. Новите реформи позволяват достъпа до ускорени процедури, освободени от опцията за втора инстанция.

До този момент тези процедури се разглеждаха като тайнствени, скъпи и бюрократични. До сега, за да анулират брака си, католиците трябваше да искат позволение от два църковни трибунала. Реформите предвиждат само едно такова разрешение и премахват изискването за автоматично обжалване. Такова ще е възможно, само ако една от страните го поиска.

Новата процедура ще позволява на епископите директно да анулират брака, стига и двамата съпрузи да са го поискали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Skobelev

    0 0 Отговор
    Г-н Анонимен журналист, пише се анУлират, а не анолират, това е дива неграмотия. Лесно е, ако мислиш - от нула, а не нОла.
  • 2 коко

    0 0 Отговор
    sex
  • 3 Сконфуций

    0 0 Отговор
    "Папа Франциск улесни разводите при католиците", това добре...между католиците. Добре ще е сега да улесни и развода между католиците и католичките. Защото и те се развеждат, не само гейовете.
Новини по държави: