Last news in Fakti

11 Септември, 2015 12:20 1 583 3

Австрия затвори голяма магистрала край границата си с Унгария

  • австрия-
  • магистрала-
  • унгария

Стотици бежанци са се отправили пеша към Виена

Австрия затвори голяма магистрала край границата си с Унгария - 1
Снимка: БТА/AP

Властите в Австрия блокираха част от голяма магристрала край границата си с Унгария, съобщи „Вашингтон Поуст“.

Мярката бе наложена, след като стотици имигранти се опитаха да пробият полицейските кордони и да потеглят пеша към Виена. 

Около 8000 имигранти са влезли във Виена само през вчерашния ден. Ежедневно на гарата във Виена пристигат хиляди бежанци. Повечето от тях не се задържат в Австрия, а бързат да се отправят към Германия.

Говорителят на австрийската полиция Герхард Колер, че стотици имигранти са пробили полицейските кордони по границата с Унгария през тази сутрин и са поели по пътя към Виена пеша.

Още 8000 бежанци се очаква да влязат на австрийска граница през днешния ден.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 pencho

    1 0 Отговор
    Нали ние бяхме лошите,че не искаме да приемаме емигранти? Защо ги спирате? Нали много ви харесваха?
  • 2 Педрах Акбар

    1 0 Отговор
    А защо тези мюслита се натрисат в страните на неверниците? Та нали жените им са к*.ви, гяурите ядат свинско и пият алкохол. Нека си стоят у тях, там всичко е устроено според корана - справедливо, мирно, тихо и подредено.

    Ще си отговоря на риторичния въпрос: защото презират неверниците, смеят им се на глупостта да ги приемат, хранят, обгрижват. Защото считат, че земята на неверниците принадлежи на аллах и те имат мисия да вършат волята му.

    И откъде всички се оказаха с по едно €3,000 до €11,000 да платят на каналждии? И защо здравите и прави мъже са изоставили близките си и старите там, където било опасно, а тичат позорно насам? Това българите през вековете робство никога не са го правили!
  • 3 Димитър

    0 0 Отговор
    Нали уж ги приемаха с огромна радост.
Новини по държави: