Last news in Fakti

15 Септември, 2015 09:25 619 0

Драконовски мерки за сигурност в Голямата ябълка за визитата на светия отец

  • сащ-
  • папа-
  • франциск-
  • сигурност

По ключовите кръстовища и улици на Голямата ябълка ще бъдат разположени бронирани полицейски автомобили, ще бъде изграден оперативен антитерористичен център, а по улиците на града ще се разхождат полицейски автомобили с обучени да откриват експлоазиви кучета

Драконовски мерки за сигурност в Голямата ябълка за визитата на светия отец - 1
Снимка: АП/БТА

Властите на Ню Йорк подготвят драконовски мерки за сигурност за посещението на папа Франциск в мегаполиса пише, съобщава в. „Уолстрийт джърнъл“.

Визитата на светия отец следващата седмица между 24 и 26 септември съвпада с годишната среща на Общото събрание на ООН и концерта на Бионсе, съобщи пред медиите полицейският комисар Уилям Братън. Той посочи, че силите на реда от Голямата ябълка трябва да осигурят сигурността на папа Франциск и близо 170 световни лидери, които са близо 90% от ръководителите на земята.

По ключовите кръстовища и улици на Голямата ябълка ще бъдат разположени бронирани полицейски автомобили, ще бъде изграден оперативен антитерористичен център, а по улиците на града ще се разхождат полицейски автомобили с обучени да откриват експлоазиви кучета.

Властите в САЩ са предотвратили опит за атентат срещу папа Франциск по време на неговото посещение следващата седмица в Ню Йорк, Вашингтон и Филаделфия, съобщи в. „Ню Йорк поуст“ .

Папа Франциск ще направи първото си официално посещение в САЩ от 22 до 27 септември. Светият отец ще говори пред Общото събрание на ООН и ще посети училище в Източен Харлем. След това във Вашингтон Светият отец ще се срещне с президента Барак Обама и ще говори пред Конгреса на САЩ. Във Филаделфия папата ще отслужи литургия за Световната среща на католическите семейства.

Преди да пристигне в САЩ Папа Франциск ще посети и Куба. След САЩ папата се връща във Ватикана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА