Last news in Fakti

16 Септември, 2015 18:38 1 308 3

Унгарски полицаи атакуваха бежанци със сълзотворен газ

  • полицаи-
  • газ-
  • бежанци

Няколко стотин души са опитали да пробият през оградата по границата със Сърбия

Унгарски полицаи атакуваха бежанци със сълзотворен газ - 1
Снимка: БТА/AP

Полицията в Унгария атакува със сълзотворен газ и водни оръдия, за да изтласка бежанци, пробили през голямата ограда, която бе издигната  на затворената граница със Сърбия, съобщи Би Би Си.

Стотици имигранти са атакували ключовия граничен пункт край град Рьозке.  Някои от тях са започнали да замерят намиращите се там полицаи с бутилки. Имало е и такива, които са използвали тояги и железни тръби.  В отговор имигрантите били атакувани със сълзотворен газ и водни струи.

Кадри показват как линейки се отправят към сръбската страна на границата. Медицинска помощ е била оказана на няколко души, които страдат от възпаление на очите, заради сълзотворния газ. Според Ройтерс унгарският министър на външните работи, който е призовал властите в Сърбия да вземат мерки срещу имигрантите, които атакуват полицаите от унгарската страна.

Повечето от бежанците искат да преминат през Унгария, за да стигнат до Германия и Австрия.  Унгарските власти издигнаха 4-метрова стена по границата със Сърбия, за да ограничат бежанския поток към страната, като от вторник там действат извънредни анти-имиграционни закони.

Според  съветникът по сигурността на унгарския премиер Дьорд Баконди до този момент след сблъсъците са ранени 20 полицаи, а 2 деца са откарани в болница. 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Коста

    1 0 Отговор
    " Някои от тях са започнали да замерят намиращите се там полицаи с бутилки. Имало е и такива, които са използвали тояги и железни тръби." Трябваше само да кажете, че са били деца и старци. Това ли наричате бежанци? Това са орди от орки, атакуващи цивилизована и суверенна страна.
  • 2 mediator37

    1 0 Отговор
    Показаха си рогата мюслимските "бежанци". Юлийка, дето пише статията за съня на бежанеца, защо не е сложила тази снимка на бесен башибозук, ами снимка на ханъми с шалвари и милите им дечица. Защото сме прости ли? Поддаваме се на манипулация и внушения като видим детското личице ?
    И Орбан закъсня.
  • 3 кабрио

    1 0 Отговор
    На снимката виждам само рязани бургии, екстремисти, налитащи на бой. Ако имаха оръжие щяха да го използват, сигурно скоро ще се снабдят с коктейли молотов и други ръчно направени оръжия, с които имат безценен опит.
Новини по държави: