Last news in Fakti

16 Септември, 2015 21:15 1 018 0

Румъния привика унгарския посланик в Букурещ

  • румуния-
  • полсаник-
  • букурещ-
  • бежанци

На него му е било заявено, че местните власти не одобряват плановете за вдигане на стена по границите

Румъния привика унгарския посланик в Букурещ - 1
Снимка: БТА/Xinhua

Унгарският посланик в Букурещ Захоня Ботонд е бил извикан в румънското министерство на външните работи, който е бил информиран за недоволството от страна на местните власти, относно плановете за изграждане на гранична стена, съобщи ТАСС.

На него още  му е било заявено, че румънската страна смята за неприемливи изявленията на унгарския външен министър  Петер Сиярто за премиера на Румъния Виктор Понта. Информацията е на пресслужбата на румънското външно министерство.

По-рано през деня Сиярто обяви, че е възможно Унгария да започне да строи стена по границата си с Румъния, ако маршрута на бежанците започне да се изменя.

„Поведението на властите в Унгария няма нищо общо с европейските идеи“, заяви Понта.

На това Сиярто отвърна, че „цивилизованите европейски политици не използват такива думи. Това само говори за това, че той е загубил политическата подкрепа в собствената си страна.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: