Last news in Fakti

18 Септември, 2015 12:48 720 0

Бразилската опозиция поиска импийчмънт на Дилма Русеф

  • опозиция-
  • импийчмънт-
  • дилма русеф

Искането е внесено в Конгреса на Бразилия

Бразилската опозиция поиска импийчмънт на Дилма Русеф - 1
Снимка: БТА/AP

Опозиционните партии в Бразилия внесоха искане в конгреса за започване на процедура по импийчмънт на президента Дилма Русеф, съобщи Voice of America.

Обвиненията към Русеф са за нарушаване на фискалните правила и манипулиране на държавните финанси за подсигуряване на нейното преизбиране на изборите през миналата година.

Искането е подкрепено от някои от представителите на основния политически съюзник на Русеф- партията Бразилско демократично движение. Най-основната причина за искането на импийчмънт са констатации на федералния съд, според които администрацията на правителството е фалшифицирала част от правителствените сметки през миналата година, за да позволи повече публични разходи в навечерието на изборите през миналия октомври.

Ако председателят на Конгреса даде ход на процедурата по импийчмънт, ще трябва да бъде сформирана специална комисия,след което предложението ще бъде гласувано от Долната камара. За да бъде прието, ще са необходими гласовете на две трети от депутатите. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: