Last news in Fakti

20 Септември, 2015 20:23 2 301 2

Дъщерята на Че Гевара отказа да посети месата на Папата

  • дъщерята-
  • меса-
  • че гевара-
  • папа-
  • куба

Дъщерята на латиноамериканския революционер Ернесто Че Гевара е отказала да отиде на месата на Папа Франциск, която се проведе на Площада на революцията в Хавана. По думите на Алейда Гевара, задачата, която й е поставила кубинската компартия е лицемерие, предава Yahoo News. „Какво ще правя там, да стоя няколко часа?“, е заявила Гевара, която се счита за една от най-важните фигури на кубинската комунистическа партия. Алейда Гевара е кубинска лекарка, първото от четирите деца на Ернесто Че Гевара от втория му брак. Специалността ѝ е педиатрия.

По време на службата главата на Римокатолическата църква призова кубинците да съхранят своите национални черти като доброжелателност и умение да се наслаждаваш на живота. Папата определи кубинския народ като „свят и предан на Бога“.

Сред присъстващите бяха президентът на Куба Раул Кастро и президентът на Аржентина и сънародничка на Папата Кристина Кирхнер, предава ДПА. Франциск е третият Папа, който посещава Куба. Йоан Павел Втори и Бенедикт Шестнайсети също отслужиха меса на Площада на революцията Папа Франциск започна своята визита в Куба вчера и ще прекара пет дена на Острова. Той ще се срещне с 89-годишния лидер на кубинската революция Фидел Кастро. След Куба, Папата ще се отправи към Вашингтон, Ню Йорк и Филаделфия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Примо

    1 0 Отговор
    Дреме му на ..... на Папата за таа дърта, дъщеря на виден терорист

    Коментиран от #2

  • 2 Juliy

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Примо":

    Баща и е бил терорист и е убивал хора.Така, че в тази жена трябва да има повече смирение и разкаяние, но на комунистите тези работи са им непонятни.
    В България някои от тях да се извини и разкая за свинщините които са извършили?!