22 Септември, 2015 07:30 1 312 0

Откриха нови четири видa паяци

  • паяци-
  • вида-
  • намибия-
  • южна африка

По света съществуват около 45 000 вида паяци

Нови четири вида паяци са били открити в Африка, твърдят от IFLscience. Неизвестните досега представители от вида на паякообразните могат да се срещнат на територията на Намибия и Южна Африка и са близки до семейството на паяците-ловци. 

На новите индивиди от рода Sparassidae се натъкват учени от Изследователския институт Сенкенберг във Франкфурт. Те ги класифицират в четири вида - May ansie, M. rudy,  M. norm в Намибия и M.brunо в ЮАР.

Новооткритите индивиди обитават пустинни пясъчни дюни и имат сходни отличителни белези с досега познатите паяци, обитаващи пустините в южните части на Африка, като например почукването с крачетата по пясъка, за да комуникират по между си. Също така, и те заемат кълбовидна позиция , търкаляйки се по дюните, за да избегнат нападение на неприятел, например.

Все още специалистите са затруднени с пълното изследване на новите видове паяци, тъй като не могат да определят точния начин на чифтосване. 

 

 

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА