Last news in Fakti

30 Септември, 2015 05:00 1 389 1

Тайвански граждани определят себе си като китайци

  • тайван-
  • китай-
  • проучване-
  • избори-
  • обмен-
  • етнос-
  • самоопределяне-
  • стабилност

Това стана ясно от проучване на тайванска неправителствена организация

Мнозинството от хората в Република Китай определят себе си като китайци. Това показа специално проучване на неправителствената организация Тайвански форум на конкурентоспособността, проведено посредством телефонни интервюта, в което участие взимат 1087 лица на възраст над 20г.

Резултатите сочат, че 83.6% от анкетираните лица се считат за част от китайската етническа група, основавайки се на факта, че споделят общо културно наследство, история и език с гражданите на Континентален Китай.

Изпълнителният директор на неправителствената организация заяви, че тези резултати са индикатор за постепенното сплотяване между двете нации. В същото време проучването сочи, че отношенията между двете републики не се очаква да играят важна роля в навечерието на президентските избори в Тайван, които ще се проведат през януари следващата година. 53% от запитаните лица посочват, че това не би било фактор при вземането на решение за кого да дадат своя глас.  

По данни от проучването става ясно, че мнозинството (близо 83%) подкрепя провежданите политики за стабилизиране на отношенията между двете страни и категорично се обявява против използването на сила при евентуалното възникване  на следващ конфликт. Това показва, че Тайван върви в правилната посока и населението има високи очаквания, що се отнася до бъдещото насърчаване на двустранния обмен. „Лидерите на двете държави трябва да се вслушат в думите на своите сънародници, за да запазят стабилността в отношенията помежду си”, заяви директорът на Тайванския форум на конкурентоспособността.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Хуй

    1 0 Отговор
    Мнозинството в Китай се мислят за китайци?!? А стига, бе!!!