Last news in Fakti

3 Октомври, 2015 11:09 1 242 0

Ако няма реформи, Великобритания ще напусне ЕС

  • филип хамънд-
  • великобритания-
  • ес-
  • излизане-
  • реформи-
  • външен министър

Според Хамънд Великобритания ще оцелее извън ЕС

Ако няма реформи, Великобритания ще напусне ЕС - 1
Снимка: БТА/ AP

Ако не бъдат осъществени „съществени“ реформи, британците ще гласуват за излизане от Европейския съюз. Това заяви външният министър на страната Филип Хамънд, цитиран от The Telegraph.

Според Хамънд Великобритания ще „оцелее“ извън общността, но евентуално излизане ще има икономически щети.

Лондон иска от Брюксел да предостави разширени пълномощия за парламентите на страните членки на ЕС, по-строг контрол за движението вътре между отделните страни в ЕС и други промени.

Британският външен министър разкритикува и военната намеса на Русия в Сирия.

В същото време министърът на отбраната на Великобритания Майкъл Фалън заяви, че само 5% от руските въздушни удари в Сирия са били насочени срещу групировката „Ислямска държава“.

Огромна част от ударите всъщност са убили цивилни и са били насочени срещу умерената опозиция на режима на президента на страната Башар Асад.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: